Segons les dades de la darrera enquesta del CIS, el PSOE es dispara en intenció de vot i, si avui se celebressin les eleccions generals, les guanyaria 29,9% dels vots. D'aquesta manera, el partit liderat per Pedro Sánchez puja gairebé 8 punts en intenció de vot respecte la darrera enquesta del CIS realitzada a l'abril.

En segona posició hi hauria un empat entre el PP i Ciutadans, que tenen un 20,4% d'intenció de vot, gairebé deu punts menys que el PSOE. Podemos es mantindria en quarta posició, però ha perdut 4 punts en intenció de vot, passant del 19,6% a l'abril a un 15,6%, la xifra més baixa des que es va presentar a unes eleccions generals.

En el darrer baròmetre del CIS a l'abril, el PP constava com la força més votada si se celebressin eleccions (24%) i Ciutadans se situava en segon lloc amb un 22,4% i superava els socialistes.

Pel que fa als partits catalans, també hi hauria canvis. ERC veu augmentada la intenció del vot, que puja d'un 3 a un 3,9%. Això permetria superar en intenció de vot a En Comú Podem, que baixaria gairebé 1 punt (del 3,5% al 2,6%) Per la seva banda, el PDeCat baixa en intenció de vot fins a un 1,3%, la dada més fluixa dels dos últims anys.

A l'hora de valorar el baròmetre cal tenir en compte dos aspectes claus. D'una banda, és el primer que se celebra després de la moció de censura i l'arribada al poder dels socialistes. D'altra banda, l'enquesta es va realitzar entre l'1 i el 10 de juliol, període previ a l'elecció de Pablo Casado com a president del Partit Popular.