El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha anunciat aquest dissabte que "dilluns presentarem la recuperació del delicte de sedició impròpia i la recuperació del delicte de convocatòria il·legal de referèndum".

En el marc de la celebració, a Còrdova, de la Junta Directiva del PP andalús, Casado ha recordat que una de les primeres iniciatives parlamentàries que vol impulsar des que ha assumit el lideratge del PP és que reincorporar al Codi Penal el delicte de 'sedició impròpia', la qual, "es va suprimir l'any 95 quan era Belloch ministre de Justícia i Felipe González president del Govern i que hagués evitat, per exemple, l'assalt a la conselleria de Economia", ha indicat.

Pel que fa al delicte de "convocatòria de referèndum il·legal", ha apuntat que va ser suprimit per Zapatero l'any 2010 i que, si estigués contemplat "seria impossible estar parlant del que estem parlant ara, que és que el Govern d'Espanya pugui pactar amb el Govern de la Generalitat una convocatòria de referèndum vinculant per l'autodeterminació perquè, directament, seria il·legal", ha apuntat.

"A això li sumem", ha dit Casado, "que recordarem que s'han de prohibir els indults a aquells detinguts, delinqüents o ja condemnats en ferm per delictes tan greus com el de sedició o rebel·lió", ha prosseguit el líder popular. "I si recordem que volem ampliar el recurs previ d'inconstitucionalitat, tindrem quatre mesures que reforçaran l'Estat de Dret enfront dels secessionistes sense necessitat d'haver d'anar a un procediment penal, que és el que estem veient ara ", ha constatat.

L'amenaça d'un nou 155

Amb les mesures que es presentaran oficialment dilluns, el president del PP llença un clar advertiment al Govern i al president Torra que els populars frenaran "qualsevol nou intent de sedició i d'independència". Casado també avisa al govern del PSOE que, si segueix prestant-se "al xantatge dels secessionistes", poden demanar l'aplicació de l'article 155 ja que amb la seva majoria hi ha els vots suficients per tirar-la endavant.

Durant les seves declaracions, Casado ha anunciat també la voluntat de modificar la llei electoral i, en concret, en l'àmbit municipal per tal que sigui elegit "l'alcalde o alcaldessa que volen els veïns a les urnes".