El director general de la DGT, Pere Navarro, ha plantejat que les companyies de telefonia mòbil generalitzin en els dispositius el 'mode cotxe' com el 'mode avió' per evitar les distraccions a la carretera, alhora que ha indicat que aquestes haurien de contribuir amb campanyes de sensibilització contra l'ús d'aquests dispositius al volant perquè és la principal causa d'accidents.

En una entrevista a RNE, Pere Navarro ha insistit que és partidari d'augmentar la retirada de punts del carnet de conduir per l'ús del mòbil al volant, dins del pla per actualitzar i reformar el sistema de punts que ha complert ja dotze anys.

Segons la seva opinió, WhatsApp ha incrementat exponencialment l'ús dels mòbils, de manera que, al seu parer, caldria tenir això compte a l'hora d'actualitzar el sistema per punts dels conductors. "Fa dotze anys no hi havia WhatsApp, caldria pujar els punts que perds", ha asseverat, per afegir que l'ús del mòbil "no només és un problema de seguretat vial sinó també social". "Hauríem de parar i fer una reflexió", ha afirmat.

Sobre el 'mode cotxe', que en alguns mòbils ja ve instal·lat de fàbrica, Pere Navarro aposta per generalitzar-lo com el 'mode avió', que la gran majoria dels passatgers activa, i ha insistit que és "molt més perillós portar encès el mòbil al cotxe que a l'avió".

"Les companyies telefòniques s'haurien de fixar en això. Es fa un ús inadequat del mòbil que està creant problemes. Alguna cosa haurem de fer", ha insistit el director de la DGT, que planteja que aquestes contribueixin a la seguretat viària també amb "campanyes de sensibilització".

Avançaments a ciclistes

Pere Navarro també ha assenyalat que caldria obligar els conductors a reduir la velocitat en els avançaments a ciclistes en carreteres secundàries perquè, al seu parer, no n'hi ha prou amb guardar un metre i mig de distància lateral.

"Frenar quan veus els ciclistes, mirar i avançar. No hauries d'anar a 100 quilòmetres per hora en una carretera secundària per molt que mantinguis el metre i mig de distància", ha insistit el director de la DGT que ha advertit del "rebuf" o l'expansió d'aire que pateix un ciclista quan un cotxe el sobrepassa a 100 quilòmetres per hora.

"Em sembla de sentit comú tocar alguna cosa de la velocitat. Almenys caldria reduir-la 20 o 30 quilòmetres per hora. Normalment el sentit comú té mes pes que els grans estudis científics", ha afirmat Navarro.

El director de la DGT ha criticat que hi hagi una certa "obsessió" per part dels ajuntaments amb les bicicletes, amb la creació de 'oficines de la bici' i obviïn, en canvi, a les motos, que, segons ha recordat presenten una major sinestralidad. "Estem obsessionats amb les bicis i ens oblidem de les motos", ha advertit.