11 de juliol de 2018
11.07.2018

VÍDEO | Sorprenent albirament de 3.000 dofins a Galícia

La comunitat científica, impactada per la nombrosa manada present a les Rias Baixas

11.07.2018 | 09:50
VÍDEO | Sorprenent albirament de 3.000 dofins a Galícia

L'Institut per a l'Estudi dels Dofins mulars (BDRI, per les sigles en anglès) ha documentat en una de les seves expedicions sobre la plataforma continental la presència d'uns 3.000 exemplars de dofí comú que pescaven junts. És una xifra sorprenent i poc habitual a la costa europea, d'aquí l'admiració que ha despertat aquesta imatge entre la comunitat científica.

"No ens esperàvem una agregació tan imponent, doncs arribar a trobar a uns 3.000 exemplars junts és una cosa gairebé única, almenys a la costa gallega i europea, ja que on solen veure grups tan grans és a Califòrnia i Sud-àfrica", relata el director del BDRI, el biòleg Bruno Díaz.

Des d'aquest centre, amb seu a O Grove, afegeixen que aquests mamífers marins estaven a unes deu milles de les illes Cíes i que es tractava de "gairebé dues milles nàutiques cobertes per dofins comuns, és a dir gairebé quatre quilòmetres sembrats d'aquests animals movent-se amb gran rapidesa mentre s'alimentaven i saltaven ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho