Podem Eivissa ha criticat la presència a la illa de José Ángel Prenda, un dels membres de 'La Manada' condemnats per abusar sexualment d'una dona en els Sanfermines i lamenten el fet que pugui passar un cap de setmana d'oci "malgrat les dades aclaparants en contra seva", cosa que els "intranquil·litza profundament".

"Recordem que 'el Prenda' en cap moment ha mostrat signes de penediment pels seus actes, ni ha demanat perdó a la víctima, ni ha mostrat consciència d'haver comès cap dany", adverteix la formació en un comunicat. En l'actualitat, aquest agressor té una condemna de nou anys de presó -dels quals només n'ha complert dos- encara que se li ha concedit la llibertat provisional fins que la sentència no sigui ferma.

"Des de Podem Eivissa reiterem que ens resulta absolutament incomprensible la llibertat dels membres de 'La Manada', i que aquesta decisió només s'explica pels arrelats prejudicis patriarcals i sexistes que encara colonitza bona part de l'estament judicial", afegeix el comunicat. "Al marge d'aquesta injustícia que criminalitza a la víctima, victimitzant-la doblement, ens resulta extremadament desagradable saber que un subjecte d'aquesta espècie hagi estat a la nostra illa".

"Resulta estrany també que algú que suposadament no pot apropar-se a la seva víctima -té prohibida l'entrada en la comunitat de Madrid- sí pugui moure's per la resta de l'Estat", conclou el comunicat de Podem.