Agents de la Policia Nacional han detingut a la localitat valenciana de Xàtiva a un home de 26 anys com a presumpte autor d'un delicte d'abandonament de família. Pel que sembla va marxar a comprar tabac i va trobar-se amb un amic. Tot dos van anar-se'n a l'bar i van deixar els seus fills menors d'edat, un d'ells de 20 mesos, sols al domicili. La mare havia anat a treballar i els havia deixat al càrrec de la seva parella i en tornar es va trobar la situació. El nadó de 20 mesos pel que sembla havia caigut del llit i sagnava per la boca.

Els fets van passar cap a dos quarts d'una de la matinada, quan els agents que feien tasques de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigissin a un domicili de Xàtiva, on pel que sembla s'escoltava el plor d'un nen, així com uns veïns d'un edifici proper observaven a un nen d'un o dos anys que sagnava per la boca i un altre d'uns set anys que demanava auxili.

Immediatament, els policies es van dirigir al lloc on es trobava una dotació de la Policia Local, i després de seguir escoltant el plor van preguntar si hi havia algú que es fes càrrec del menor, contestant una veu de nen que estaven sols, ell i dos més, i que mentre estaven dormint el petit pel que sembla havia caigut del llit i li sortia molta sang per la boca.

Després d'auxiliar el nadó i calmar els altres dos, els agents van descobrir que quan havien anat a dormir el seu pare era al domicili però que en aquell moment no sabia on era. La seva actual parella es va presentar al domicili després de finalitzar la seva jornada de treball que havia deixat els tres menors a càrrec del pare i que aquest pel que sembla s'havia deixat el telèfon mòbil a l'habitatge.

Aproximadament una hora més tard, es va presentar el pare dels menors al domicili, esbrinant els policies que pel que sembla havia aprofitat que els nens estaven dormint per baixar a comprar tabac, i al trobar-se amb un amic hauria anat a un bar a prendre alguna cosa.

Finalment, els agents després de realitzar diverses comprovacions el van detenir com a presumpte autor d'un delicte d'abandonament de família. El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.