Tots els ministres del Govern de Pedro Sánchez han triat la fórmula de prometre el seu càrrec davant el Rei Felip VI aquest dijous al Palau de la Zarzuela.

Ho han fet, igual que el mateix Sánchez, davant d'un exemplar de la Constitució espanyola i en absència de símbols religiosos. Diversos d'ells han innovat en la fórmula prometent mantenir en secret la deliberació del consell de "ministros" i "ministras", en referència a la majoria de dones que formen el gabinet.

La fórmula l'ha estrenat la vicepresidenta i titular d'Igualtat, Carmen Calvo, que ha estat la segona en prometre el càrrec després de la titular de Justícia, Dolors Delgado. La major part dels seus companys ha repetit aquest mètode. L'exemplar de la Constitució estava obert per l'article 100, en el qual s'estableix que "els altres membres del Govern seran nomenats i remoguts pel Rei, a proposta del seu president".

Els membres del nou gabinet, els nomenaments s'han publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat, en presència del cap de l'Executiu, dels presidents del Congrés i del Senat, Ana Pastor i Pío García-Escudero; del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes i del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

La primera a prometre el seu càrrec ha estat la titular de Justícia, Dolores Delgado, que posteriorment ha exercit com a notària major del Regne en els actes de promesa dels seus ara companys de gabinet.

Després i seguint l'ordre en què s'han publicat els seus nomenaments en el Butlletí Oficial de l'Estat, ha promès el càrrec la vicepresidenta, ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo.

A continuació han promès el ministre d'Afers Estrangers, d'Unió Europea i de Cooperació, Josep Borrell; la ministra de Defensa, Margarita Robles; Hisenda, María Jesús Montero; Interior, Fernando Grande-Marlaska; Foment: José Luis Ábalos; Educació i de Formació Professional: Isabel Celáa.

Després s'ha acostat a la taula la nova ministra de Treball, Magdalena Valerio; seguida per la d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas i tot seguit la vicepresidenta i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat: Carmen Calvo.

La següent ha estat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet; la titular per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; el ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta; la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño; la de Sanitat, Consum i Benestar social: Carmen Montón i, finalment, el ministre de Ciència, Innovació i Universitats: Pedro Duque.