La direcció nacional del PP que presideix Mariano Rajoy ha triat aquest dilluns a Ángel Garrido com a candidat del partit a la Presidència de la Comunitat de Madrid fins a les eleccions autonòmiques de l'any que ve, segons han informat a Europa Press fonts de la formació. El Comitè Electoral Nacional ha donat després el vistiplau a aquesta decisió.

Garrido ha exercit aquests últims dies com a president en funcions, després de la dimissió a finals d'abril de l'exdirigent autonòmica Cristina Cifuentes per la polèmica del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) i la difusió d'un vídeo de 2011 en el qual se l'hauria sorprès presumptament robant en un supermercat.

El portaveu de Ciudadanos a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha anunciat avui que donarà suport a Ángel Garrido, a l'assegurar que "a priori està net de corrupció política" i "no penja sobre el seu cap la sospita de ser imputat en els propers mesos" .

"Compleix l'exigència i les expectatives de Ciudadanos al respecte, és un candidat que a priori està net de corrupció política, que no penja sobre el seu cap la sospita de ser imputat en els pròxims mesos", ha declarat als mitjans Aguado als passadissos de l'Assemblea.

La passada setmana, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ja havia dit que Garrido no estava descartat "sota cap concepte" i ha afegit que "tampoc tindria sentit ara nomenar una persona que remodelés i canviés a tot el govern de la Comunitat de Madrid ". És més, ha dit que a 'Gènova' estan "molt satisfets" amb la tasca que ha realitzat fins ara el Govern regional.

Pío García Escudero presidirà el PP de Madrid fins al pròxim congrés

El president del Senat, Pío García Escudero, presidirà el PP de Madrid fins al pròxim congrés regional, i Juan Carlos Vera serà el secretari general autonòmic del partit, segons ha anunciat avui el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo.

Aquest dilluns, el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, ha presidit a les 11.00 hores la reunió del comitè de direcció que reuneix la cúpula del partit: la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal; el coordinador general, Fernando Martínez-Maillo; els quatre vicesecretaris, Pablo Casado, Javier Arenas, Javier Maroto i Andrea Levy; el cap de gabinet de Rajoy, José Luis Ayllón; i els portaveus parlamentaris Rafael Hernando (Congrés), José Manuel Barreiro (Senat) i Esteban González Pons (Parlament Europeu).

Poc després s'ha celebrat la reunió del Comitè Electoral Nacional --que presideix la diputada catalana Alicia Sánchez-Camacho--, que és l'òrgan encarregat d'aprovar la proposta de candidat per presidir la Comunitat de Madrid.

El PP ha pres aquesta decisió aquest dilluns atès que aquesta mateixa tarda la presidenta de l'Assemblea de Madrid, Paloma Adrados, obrirà amb els portaveus parlamentaris de PP i PSOE la ronda de contactes amb els grups per triar candidat. Aquest dimarts seguiran les reunions amb Ciudadanos (Cs) i Podemos.

Com a única condició els 'taronges' han demanat que la persona escollida estigui "neta" i que no tingui sobre les seves esquenes "casos de corrupció". Així mateix, des de Ciudadanos ja han mostrat la seva predisposició a que l'acord d'investidura segueixi en peu i que el PP segueixi complint, "com fins ara", les mesures.