La diputada de Podemos Carolina Bescansa ha reconegut avui que s'ha difós "per error" des del seu canal de Telegram un "esborrany" de document amb un pla conjunt amb Íñigo Errejón per desbancar Pablo Iglesias del lideratge del partit, però ha negat que estigui "validat" ni per ella ni per Errejón.

"Fa uns minuts s'ha filtrat per error un esborrany de document des d'aquest canal de Telegram del que molts mitjans de comunicació s'estan fent ressò", assegura Bescansa en un missatge difós per aquesta mateixa xarxa social.

No obstant això, subratlla que aquest esborrany "no constitueix cap acord" ni ha estat "validat" ni per Errejón ni per ella mateixa.

La diputada de Podemos ha avançat que al llarg del dia donarà més explicacions als mitjans sobre l'abast d'aquest document.

El text, que fonts del sector 'errejonista' asseguren que no coneixien, especifica un detallat repartiment de tasques entre els equips de tots dos a la candidatura per a la Comunitat de Madrid i també per a les generals del 2020.

Errejón seria el cap de cartell per Madrid, mentre que Bescansa ocuparia el número 1 de la llista per a les generals, és a dir candidata a la Presidència del Govern, i optaria a més a la Secretaria General de Podemos, en mans actualment de Pablo Iglesias.

Errejón desmenteix l'operació: "És una bogeria"

Fonts pròximes a l'ex número dos de Podemos han assegurat a Efe, en relació a l'esborrany de Bescansa: "És una bogeria seva que a sobre ens cau a nosaltres, però ha de quedar clar: ni Íñigo ni ningú excepte Carolina ha llegit aquest document delirant, ni per descomptat hi ha cap conversa en un sentit ni remotament semblant ".

El que sí que confirma el sector 'errejonista' és que Errejón "està tractant de fer una llista de consens, que inclogui diferents perfils" entre ells el secretari general de Podemos Madrid, Ramón Espinar, i que ha ofert també a Bescansa anar en el seu candidatura a la Comunitat de Madrid, en la qual podria ocupar el número dos.

"Ella ha respost amb aquest compendi de bogeries, que no havíem llegit, que rebutgem rotundament i que ens sembla un insult a tot el partit", recalquen les fonts de l'entorn de Errejón consultades per Efe.