17 de abril de 2018
17.04.2018
40 Años
40 Años

Pablo Llarena contraataca i retreu a Alemanya la valoració del procés

El magistrat argumenta com els investigats comptaven amb els mitjans jurídics gràcies a través d'unes eleccions legítimes "que van acabar utilitzant amb finalitats totalment contràries"

17.04.2018 | 16:10
Pablo Llarena contraataca i retreu a Alemanya la valoració del procés

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha aprofitat la contestació a un recurs de qui era president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez per rebatre al tribunal alemany de Schleswig-Holstein, que va rebutjar lliurar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per rebel·lió, i retreure-li que comparés el procés sobiranista a Catalunya amb les revoltes organitzades contra l'ampliació de l'aeroport de Frankfurt, tal com van assenyalar aquests magistrats en la seva resolució.

A més, l'alt tribunal espanyol aquilata el concepte de rebel·lió i afirma que pot ser atribuït a qui "en lloc de valer-se de la violència per prendre el poder central de l'Estat tractaven de desconnectar o esqueixar de l'Estat espanyol les institucions autonòmiques els poders de les quals exercien".

Per a això, els investigats pel magistrat Pablo Llarena comptaven amb els mitjans jurídics que els havien proporcionat la Constitució i l'Estatut d'autonomia a través d'unes eleccions legítimes, "instrumental jurídic que van acabar utilitzant amb finalitats totalment contràries a les disposades per les normes que legitimaven la seva funció".

Afegeixen que en el cas que no es constatés suficientment l'element de la violència en el cas concret, se subsumís la conducta dels subjectes investigats en el tipus penal de la sedició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho