El portaveu del Govern de Madrid i secretari general del PP de la regió, Àngel Garrido, ha anunciat avui que demanaran explicacions al PSOE per la "trama delictiva" que ha "ordit" un militant socialista contra Cristina Cifuentes amb les informacions sobre el seu màster.

En declaracions als periodistes a la convenció nacional del PP, Garrido ha assenyalat també que es reserven la possibilitat de prendre més mesures davant d'aquesta "trama", en al·lusió a la informació que publica El Mundo segons la qual un professor universitari militant socialista és responsable de les filtracions sobre el màster.

Garrido ha assenyalat que aquest professor ha "ordit" aquest assumpte durant mesos i amb el seu accés a les dades informàtiques de la Universitat ha pogut "introduir, modificar, canviar o treure" qualsevol dada sobre la presidenta autonòmica.

El número dos de Cifuentes ha assenyalat que demanaran explicacions tant al portaveu del PSOE a l'Assemblea, Ángel Gabilondo, com el líder socialista, Pedro Sánchez, perquè diguin si coneixien aquest militant, si es van reunir amb ell i si tenien coneixement que estava muntant aquesta "trama delictiva" i no van fer res al respecte.

Abans de Garrido, la mateixa Cifuentes ha fet unes breus declaracions en què ha repetit que sí que va fer, va acabar i va pagar el polèmic màster, ha qualificat de "preocupants" les informacions publicades avui i ha assegurat que està "tranquil·la" tot i estar vivint un moment "dur", perquè va amb la "veritat per davant" i confia en la justícia.

Àngel Garrido ha insistit que el PP pensa demanar als socialistes explicacions sobre aquest militant amb una "obsessió" tal contra Cifuentes que fins i tot tenia la seva paret empaperada "a la manera dels psicòpates, amb els passos que havia de donar en aquesta trama".

Per això, ha reiterat, Gabilondo i Sánchez han d'explicar urgentment si coneixien que el seu militant preparava aquest assumpte i "per què no han fet res".

"Afortunadament", ha apuntat, el cas està en mans ja dels tribunals, amb querella criminal presentada per Cifuentes contra Eldiario.es, primer mitjà que va publicar la notícia, i per la investigació de la Fiscalia.

Però ha insistit que, "si algú amb un carnet del PSOE té accés als registres informatius de la universitat de manera il·lícita, pot haver fet qualsevol cosa".