El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha escollit aquest dijous el vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Román Escolano, com a nou ministre d'Economia en substitució de Luis de Guindos.

Román Escolano s'incorporarà divendres vinent dia 9 de març a la reunió del Consell de Ministres.

Escolano va prendre possessió el setembre del 2014 del seu càrrec com a vicepresident i membre del Comitè de direcció del Banc Europeu d'Inversions (BEI), en substitució de l'exministra socialista Magdalena Álvarez en la vicepresidència del Banc Europeu d'Inversions (BEI), que va dimitir després de la seva imputació definitiva en el cas dels ERO irregulars a Andalusia.

Fins llavors, Escolano exercia el càrrec de president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) després del seu nomenament el gener del 2012, procedent del BBVA, on era director de relacions institucionals.

Des del 2000 fins al 2004 va ser director del departament d'Economia del Gabinet de José María Aznar. Prèviament va ser assessor del secretari d'Estat per a les Comunitats Europees, conseller de l'Oficina Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Tailàndia i Assessor del Ministre de Treball i Assumptes Socials.

A més, ha estat membre dels consells d'administració de Correu, FEVE i de l'ICEX. El nou ministre és economista i pertany al Cos de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat, amb el número u de la seva promoció.