La Fiscalia de Madrid ha demanat l'absolució del PP i de la resta d'acusats en el cas de la destrucció dels ordinadors que l'extresorer popular Luis Bárcenas va utilitzar a la seu del partit, han informat fonts fiscals a Europa Press.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid, Rosa Maria Freire, va dictar el passat 30 de novembre la obertura del judici oral contra la formació política, la seva tresorera Carmen Navarro, l'informàtic José Manuel Moreno i l'advocat de la formació Alberto Durán per els delictes de danys informàtics i d'encobriment.

Es dóna la circumstància que l'extresorer es va retirar del procediment al setembre de l'any passat i que el Ministeri Públic ha sol·licitat el sobreseïment i arxiu de la causa en reiterades ocasions per entendre que els fets investigats no revesteixen rellevància penal.

La jutge instructora va assenyalar en l'acte el que va donar per conclosa la instrucció, del 26 de juliol de 2016, que existien clars indicis que els documents de Bárcenas van ser eliminats "a consciència per mitjà del sistema d'esborrat més dràstic, el de sobreescriptura de 35 passades i ratllat fins a la seva destrucció física ".