El misteri al voltant de la desaparició de Diana Quer el 22 d'agost de 2016 a Pobra do Caramiñal sembla gairebé resolt amb la confessió de l'assassí confés, José Enrique Abuín, 'El Chicle', després de més d'un any intriga.

'El Chicle' té antecedents policials per agressió sexual i drogues. És un home de 41 anys, casat i amb un fill, un tipus "amb família i integrat en la societat", però violent. A més, coneixeria en detall la xarxa de carreteres principals i secundàries de la comarca i el seu vehicle coincideix amb la descripció del cotxe en el qual s'hauria pujat Diana la nit de la seva desaparició.

El detingut, en el qual es va tornar a centrar l'atenció després de l'intent de segrest d'una altra jove a punta de ganivet a Boiro, estava ja en l'òrbita dels investigadors, que fins i tot li van prendre declaració en el seu moment. Segons fonts de la Guàrdia Civil, el passat dimarts 26 de desembre una jove va denunciar davant la Guàrdia Civil que un home li va intentar robar el mòbil, la va amenaçar amb un ganivet i va tractar d'introduir-la al maleter d'un vehicle. La víctima hauria identificat l'agressor entre diferents fotos que li van mostrar els agents de la Guàrdia Civil.

La descripció facilitada en aquest intent de segrest a Boiro és el d'un home d'1,80 cm d'alt, amb el cavell negre i prim amb les dents frontals molt prominents, segons avancen a Espejo Público.