El PSOE ha defensat avui buscar "una última sortida abans de caure en el precipici" a Catalunya i ha advocat per deixar oberta aquesta sortida al govern de la Generalitat.

Així ho ha apuntat el portaveu socialista al Senat, Ander Gil, qui ha insistit, per això, a defensar les propostes de millora que ha presentat el seu grup al text aprovat pel Govern espanyol dissabte passat per aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

En aquest sentit ha defensat la "reversibilitat" per la que aposta el PSOE: "Tot és susceptible encara de tornar al seu curs". Hi ha d'haver, ha insistit, "un fil d'esperança".

Malgrat la declaració institucional del president Carles Puigdemont en la que ha descartat convocar eleccions, Ander Gil li ha recordat que encara pot fer marxa enrere i convocar eleccions. "Una cosa només és inevitable quan ja ha ocorregut", li ha reiterat.

"En les últimes hores del penúltim dia encara està en la seva mà, l'interpel·lo en nom dels socialistes perquè convoqui eleccions i eviti el desastre del qual Catalunya tardarà molt temps a recuperar-se", ha demanat Ander Gil a Puigdemont a la comissió que tramita el 155 al Senat. EFE