Agents de la Policia Nacional han detingut tres treballadors d'un kebab de Pamplona com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre de lesions per intoxicació de menjar amb raticida.

La investigació, ha informat la Prefectura Superior, es va iniciar després d'ingressar a l'hospital una jove que presentava en la sang "una estranya alteració en la coagulació" de la qual la "única causa possible" era la ingestió d'un producte raticida.

Les perquisicions van portar a un establiment de menjar al carrer Guelbenzu on la víctima i la seva parella havien encarregat la sopa dies enrere, notant un "estrany sabor" que van atribuir a algun canvi en les salses emprades.

Mentre que el jove es va recuperar en amb prou feines set dies, la seva companya mantenia els símptomes i fins i tot aquests empitjoraven, per la qual cosa finalment va ser ingressada.

En el registre realitzat en el local, amb participació d'Inspecció de Treball i els Serveis de Sanitat de l'Ajuntament de Pamplona, es van trobar diferents quantitats d'un raticida "altament tòxic, que impregnava fins i tot els fogons on els empleats manipulaven el menjar abans de servir-la".

Per això el local va quedar precintat en el moment del registre com a mesura cautelar i els detinguts, d'origen pakistanès, han estat posats a disposició judicial.