21 de octubre de 2017
21.10.2017
40 Años
40 Años

El govern espanyol justifica el 155 per la necessitat de garantir «la llibertat, la seguretat i la pluralitat»

Assegura que el Govern ha desplegat un «discurs únic d´imposició de la independència»

21.10.2017 | 11:40
El govern espanyol justifica el 155 per la necessitat de garantir «la llibertat, la seguretat i la pluralitat»

La Moncloa ha distribuït aquest dissabte l´argumentari que acompanyarà la petició del govern espanyol al Senat per a l´aplicació de l´article 155 de la Constitució a Catalunya on assegura que "resulta essencial" protegir "la llibertat, la seguretat i la pluralitat" i afegeix que el procés independentista genera un "greu risc per a l´interès general". El document sosté que la Generalitat ha "oblidat l´interès general" i ha desplegat un "discurs únic d´imposició de la independència" que en cap cas es pot traduir en una "declaració unilateral d´independència".

12 pàgines on l´executiu de Rajoy assegura que la intervenció es fa efectiva de manera "de manera garantista" i perseguint en tot moment "assegurar drets" i "no restringir llibertats". Els objectius, segons La Moncloa, són "restaurar la legalitat constitucional i estatutària, assegurar la neutralitat institucional, mantenir el benestar social i el creixement econòmic, i assegurar els drets i llibertats de tots els catalans" que han quedat sotmesos –sosté- "a l´arbitrarietat dels seus governants".

L´argumentari de La Moncloa porta per títol "motius per a l´aplicació de l´article 155 de la Constitució Espanyola" i justifica que la Constitució "permet a l´Estat adoptar mesures per restablir l´ordre constitucional o per prevenir, en el seu cas, un dany greu a l´interès general, respectant en tot moment l´existència de la Comunitat Autònoma, les seves institucions i el seu Estatut".

El document destaca els debats del Parlament dels dies 6 i 7 de setembre on es van aprovar les lleis de desconnexió, i assegura que "les pretensions secessionistes estan motivant ja un seriós deteriorament del benestar social i econòmic de la Comunitat Autònoma de Catalunya". "S´ha provocat una progressiva fractura de la convivència i s´han posat en risc les condicions per al creixement econòmic", afegeix.

Recorda que el Tribunal Constitucional ha emès "un gran nombre de sentències" on ha requerit "de forma continuada a les institucions catalanes que actuïn en el respecte al marc constitucional i estatuari". Malgrat això, sosté, la Generalitat i les institucions catalanes "han continuat en la seva deriva secessionista".

El document recull també l´afectació del procés independentista sobre l´economia catalana, amb el trasllat de seus socials de "centenars d´empreses" i una afectació a l´activitat turística, a més d´una disminució de les comandes industrials i una baixada de vendes a les grans superfícies. Fets que "estan afectant l´evolució econòmica a Catalunya i contrasten amb el dinamisme econòmic que venia mostrant fins ara".

"Greu risc per a l´interès general"

També recorda els requeriments del govern espanyol a Puigdemont, que considera que el president de la Generalitat "no va atendre" perquè "no va donar una resposta afirmativa o negativa" i, en canvi, va "donar carta de naturalesa a un pretès referèndum". Segons La Moncloa, en la seva resposta Puigdemont va "reiterar l´incompliment frontal de les obligacions constitucionals i estatutàries" amb un "greu risc per a l´interès general".

"Cal garantir el funcionament de l´autogovern"

Segons l´argumentari, el 155 s´activa per "garantir el funcionament de l´autogovern" i "assegurar que funciona amb normalitat i neutralitat", i evitar així "l´arbitrarietat" de la Generalitat, que actua des d´un plantejament "absolutament incompatible amb les bases del sistema democràtic".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema