04 de octubre de 2017
04.10.2017
40 Años
40 Años
Brussel·les

Els experts de l'ONU reclamen "diàleg urgent" i "respecte als drets humans"

Reclamen una investigació sobre l'actuació policial durant l'1-O

04.10.2017 | 23:08

Els experts de les Nacions Unides a l'Oficina de l'Alt Comissionat dels Drets Humans han reclamat aquest dimecres "diàleg urgent" entre Catalunya i Espanya després de l'1-O. "Estem profundament preocupats per l'erupció de violència el diumenge 1 d'octubre durant la votació a Catalunya", asseguren els experts, que demanen "trobar el camí a seguir a través del diàleg polític" i obrir una investigació sobre els ferits. "Instem al re-establiment del diàleg efectiu com a primer pas per calmar la situació", indiquen. A més, també exigeixen a les autoritats espanyoles "respectar plenament els drets humans fonamentals, els drets de llibertat de reunió, d'associació pacífica, la participació en afers públics i la llibertat d'expressió".

Els experts han demanat que s'investigui "perquè centenars de persones que protestaven pacíficament o tractaven de votar i manifestar les seves opinions, igual que alguns argents de policia, van resultar ferides".

Annalisa Ciampi, relatora especial de l'ONU sobre el dret a la llibertat de reunió i associació, ha destacat que Espanya ha de respectar els ciutadans. "Qualsevol ús de la força per part de la policia ha de se necessari i proporcional", assenyala, exigint a l'Estat que totes les mesures preses estiguin "en conformitat amb les obligacions internacionals".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema