El ministre d'Hisenda del govern espanyol, Cristóbal Montoro, ha demanat al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que l'executiu català enviï "d'immediat" els informes setmanals de despesa, i l'ha alertat que si no ho fa l'equip liderat per Mariano Rajoy "adoptarà mesures". Montoro contesta així la carta que Junqueras li ha enviat aquest mateix dijous en què el vicepresident li comunicava que ja no li enviaria més justificacions setmanals de despesa emparant-se en la Llei del Referèndum. A la carta de contesta, Montoro alerta a Junqueras que aquesta llei està suspesa de manera cautelar pel Tribunal Constitucional, per la qual cosa li indica que no s'hi pot emparar.

"Totes les normes aprovades pel Parlament de Catalunya el 6 de setembre passat han estat suspeses pel Tribunal Constitucional i, per tant, no estan vigent ni emparen cap actuació", escriu Montoro.

Recorda a Junqueras, a més, que del contingut de les normes suspeses, això és, la Llei del Referèndum i el decret de convocatòria, "es dedueix que no és precisament ni la sostenibilitat financera, ni l'equilibri pressupostari, ni vetllar per l'interès general, l'objectiu que persegueixen, sinó que representen un atac directe a aquests principis".

Montoro també nega que el control setmanal de despesa sigui una mesura de "control polític", com li retreia Junqueras a la carta inicial, sinó "mesures de control de la gestió i destí dels recursos públic, en definitiva, control de la legalitat per garantir el finançament dels serveis públics fonamentals".