11 de setembre de 2017
11.09.2017
40 Años
40 Años

La Moncloa porta al TC "el major atac concebible" a la democràcia

El ple del Constitucional es reunirà demà per estudiar l'admissió a tràmit d'aquest recurs

11.09.2017 | 18:17

El Govern espanyol ha presentat avui al TC el seu recurs contra la llei de transitorietat catalana, en què sosté que aquesta norma i la del referèndum suposen "la més gran ofensa i amenaça" a les normes sobre les que es basa la convivència a Espanya des de 1978 i "el major atac concebible" als valors democràtics.

El ple del Constitucional es reunirà demà per estudiar l'admissió a tràmit d'aquest recurs, el que comportarà la immediata suspensió cautelar de la norma aprovada pel Parlament de Catalunya, pensada per articular la transició cap a la independència en cas que se celebrés el referèndum de l'1 d'octubre i triomfés el sí.

El Govern espanyol considera que la impugnació és "imprescindible" també per "defensar el propi Parlament de Catalunya com institució democràtica autonòmica" davant de "l'apropiació que en pretenen un conjunt de diputats, arrogant-se una legitimitat i una competència de les quals manifestament estan mancats".

Segons l'Executiu, 71 diputats autonòmics -els de Junts pel Sí i la CUP- "han abusat de forma descarada del Parlament de Catalunya per a fins espuris" en aprovar una llei que des del punt de vista de l'ordenament jurídic és "inexistent per ser de contingut impossible".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema