L'autòpsia al cadàver de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa mort ahir per un tret al pit s'efectuarà aquest dijous. Ara s'ha conegut que l'exbanquer es va dirigir, instants abans de la seva mort, a la persona amb la qual esmorzava per comentar-li que volia deixar-li el número de telèfon de la seva dona "per si has de trucar-la", segons informen avui diversos mitjans nacionals.

"Tens el telèfon de la meva dona, per si has de trucar-la?", Li va preguntar Blesa al seu acompanyant. A continuació, es va excusar per moure el seu cotxe i instants després l'amic va sentir un tret i va alertar immediatament al guarda de la finca, que va avisar al seu torn als serveis d'emergències.

L'autòpsia determinarà aquest dijous si Miguel Blesa es va treure la vida a la finca cordovesa Puerto del Toro de Villanueva del Rey utilitzant una escopeta de caça de la seva propietat que, després de treure del maleter del seu cotxe. Metges forenses de l'Institut Anatòmic Legal de Còrdova practicaran avui l'autòpsia al cadàver.

Està previst que l'autòpsia comenci cap a les 9.00 hores i així determinar les causes concretes de la mort. Després de l'autòpsia, el cos de Miguel Blesa podria ser traslladat al tanatori de las Quemadas, a Còrdova, on aquest dimecres es van concentrar familiars i amics del mort, i després d'un breu respons seria enterrat posteriorment a Linares (Jaén), localitat natal del banquer.

Fonts de la investigació consultades per Europa Press han explicat que la reconstrucció de les últimes hores de Miguel Blesa porta a determinar que l'exbanquer es va aixecar de la taula quan esmorzava amb l'excusa de moure de lloc el seu cotxe. Ja a la zona de cotxeres de la finca, va obrir el maleter i va agafar un rifle.

A continuació, Miguel Blesa se'n va anar a la part davantera del vehicle, va recolzar la culata de l'arma a terra i va situar el seu pit sobre el canó, accionant el gallet. Va efectuar un únic tret, provocant que el seu cos copegés amb el capó, lliscant fins a caure desplomat a terra al costat d'una de les rodes.

Els serveis sanitaris van certificar la mort a les 8.40 hores per l'impacte d'un tret de rifle al tòrax. La investigació de la mort de l'expresident de Caja Madrid la va assumir el jutge de Primera Instància i Instrucció número dos de Peñarroya-Pueblonuevo (Còrdova).

L'autoritat judicial va ordenar al migdia l'aixecament del cadàver i el seu trasllat a l'Institut de Medicina Legal de Còrdova. Al lloc dels fets es va desplaçar un metge forense i els agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació. Des del primer moment la hipòtesi que van estudiar va ser la del suïcidi, a falta de la confirmació oficial quan se li practiqui l'autòpsia prevista per a aquest dijous.

El exbanquer, condemnat a sis anys pel cas de les 'targetes black' i que s'enfrontava a un altre judici pels sobresous de Caja Madrid, va ser president de Caja Madrid entre 1996 i 2009. Va néixer a Linares (Jaén) el 1947 i anava a complir el pròxim 8 d'agost 70 anys.