29 de juny de 2017
29.06.2017
40 Años
40 Años

Destapen una estafa de 30 milions d'euros a usuaris de telefonia mòbil

Hi ha 7 detinguts per estafar un milió d'usuaris amb trucades a nombres de tarificació addicional

29.06.2017 | 21:43
Destapen una estafa de 30 milions d'euros a usuaris de telefonia mòbil

Més de tres anys d'investigació han permès a la Guàrdia Civil destapar una estafa d'almenys 30 milions d'euros a un milió d'usuaris de telefonia mòbil a través d'aplicacions que realitzaven trucades automàtiques a nombres de tarificació addicional o enviaven missatges premium.

Set detinguts i onze registres ha estat el resultat de l'Operació Rikati, que avui ha explicat en roda de premsa el tinent coronel Juan Sotomayor, cap del departament de Delictes Telemàtics de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

Una investigació que va començar quan les operadores de telefonia a Espanya es percataron d'un tràfic de trucades a nombres de tarificació addicional poc habitual en un tram horari concret.

Es tractava de trucades automàtiques que els telèfons realitzaven a la nit sense que l'usuari es percatara i que es feien a través d'una aplicació aparentment normal que aconseguia apagar el telèfon i llevar-li el so mentre efectuava la trucada, amb un màxim de temps de mitja hora.

Perquè els usuaris es descarreguessin les aplicacions malicioses, la trama descoberta, que operava a través d'empreses legals i altres pantalla, utilitzaven el nom i els logos d'unes altres molt conegudes o enganxaven a l'usuari amb noms com "la llanterna molona", els "millors trucs per evitar la calvicie" o els millors vídeos pornos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho