Un total de 57 efectius de la Unitat Militar d'Emergències i onze mitjans aeris s'han incorporat a l'operatiu d'extinció de l'incendi forestal declarat a les 21:30 hores aquest dissabte al paratge La Peñuela, de Moguer (Huelva), que continua actiu, i que ha obligat al desallotjament de més de 300 persones.

Així, després del desallotjament a les 00.32 hores del càmping Costa de la Barca, el poblat forestal, el Parador de Mazagón, així com unes cases properes a aquest últim on s'han vist afectades pel foc dos habitatges i l'hotel Solvasa, la direcció del Pla Infoca ha ordenat, en les últimes hores, l'evacuació del Càmping Doñana i de l'INTA (Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial del Ministeri de l'Interior) a la base del Arenosillo.

Segons ha informat el Servei d'Emergències 112, el gruix de les persones desallotjades pel dispositiu ha estat trasllat als pavellons esportius de Mazagón i Moguer.

En el primer es troben un total de 200 persones, mentre que en el segon hi ha un centenar; no obstant això, els evacuats del càmping Doñana s'han derivat a Matalascañas.

Per pròpia iniciativa s'han desallotjat cases de Mazagón i un centre de rehabilitació de drogodependents, els residents han estat traslladats a instal·lacions de l'Ajuntament d'Almonte a El Rocío.

El delegat del Govern de la Junta a la província, Francisco José Romero Rico, ha sol·licitat, minuts abans de les tres de la matinada, la incorporació de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per ajudar en la lluita contra el foc.

La UME s'ha desplaçat al lloc amb 57 efectius i vuit vehicles d'extinció.

Infoca, per la seva banda, manté a la zona 68 bombers forestals, sis agents de Medi Ambient, set autobombes, un nodrissa, a més de la Unitat Mèdica d'Incendis Forestals (UMIF) i la Unitat Mòbil de Meteorologia i Transmissions (UMMT) i amb l'alba s'han incorporat 11/2 aeris.

El Consorci Provincial de Bombers d'Huelva té també en el lloc 28 efectius i 9 vehicles d'extinció; mentre que l'ajuntament de la capital de Huelva té vuit especialistes i dos vehicles.

Un equip sanitari de l'Empresa Pública d'Emergències Sanitàries (EPES) s'ha desplaçat durant la nit al Centre de Salut de Mazagón per atendre els possibles ferits, mentre que una altra unitat roman en el lloc de comandament.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha començat a rebre els primers avisos de particulars alertant del foc cap a les 21.00 hores. En total, els especialistes del 112 han atès fins a 740 trucades de veïns de la zona sol·licitant assistència i / o informació sobre la situació.