Gairebé quatre dies després dels atemptats de Londres, la família d'Ignacio Echeverría segueix sense tenir notícies, cosa que el Govern i les forces de seguretat espanyoles veuen amb "perplexitat" i sorpresa.

"Podem entendre que calgui respectar certs protocols d'identificació però cal tenir en compte la situació de la família, que no està molt lluny de ser inhumana", ha afirmat des de Moscou el ministre d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis.

També el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha confiat que no es demorin més les notícies sobre Ignacio Echeverría, de 39 anys i treballador del banc HSBC, i en què les autoritats britàniques posin fi a les pròximes hores a la situació "inhumana "i" desesperant "que està patint la família.

Tot i que les autoritats britàniques disposen des del dilluns d'empremtes, ADN i dades dentals del jove espanyol, res se sap encara del seu parador, una situació que causa estupor entre les forces de seguretat espanyoles, que no entenen la demora.

Fonts policials consultades per Efe mostren la seva sorpresa perquè la família d'Echeverría segueixi sense rebre cap informació i que les autoritats britàniques es limitin a demanar-los "24 o 48 hores" més de termini per oferir-los informació.

"No es pot tenir a una família esperant un miracle. És vexatori", afirma a Efe un policia que considera que el protocol britànic deixa "en molt mal lloc" el Regne Unit després d'un atemptat dramàtic, però la complexitat no és equiparable a la d'altres perpetrats en altres països, inclosa Espanya, o als d'accidents aeris.