La Guàrdia Civil de la Regió de Múrcia ha interceptat i detingut a l'autovia A-7, al seu pas pel municipi de Librilla, el conductor d'un autobús que circulava amb 40 passatgers a bord, per sextuplicar la taxa màxima d'alcoholèmia permesa per a conductors professionals.

Els fets es van produir cap a les 17.30 hores de dimecres passat, 17 de maig, quan la Central Operativa del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil va ser alertada per l'empleada d'una estació de servei, situada al terme municipal de Jumilla, sobre la presència d'un autobús a les seves instal·lacions el conductor del qual, que aparentava símptomes de trobar-se embriagat, havia continuat viatge amb direcció a Alacant.

La Guàrdia Civil va establir un dispositiu dirigit a la seva localització, que va resultar positiu quan una patrulla de motoristes del destacament de trànsit de Múrcia el circulant a l'altura del quilòmetre 582 de l'autovia A-7, pel que va ser dirigit cap a l'Àrea de Servei de la Pau, situada a Sangonera la Seca-Múrcia.

Un cop fora de la calçada i garantida la seguretat viària, el seu conductor va ser sotmès a les preceptives proves d'alcoholèmia en què va donar un resultat positiu de 1,02 i 0,99 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, sextuplicant la taxa màxima permesa que en el cas de conductors professionals és de 0,15 mg / litre.

El conductor, que transportava 40 passatgers -turistes de nacionalitat xinesa- des de Granada fins a València, va ser detingut per un suposat delicte de conduir sota la influència de begudes alcohòliques en superar amb escreix les taxes establertes, sent posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Múrcia, per a la celebració del corresponent judici ràpid.

L'autobús va quedar immobilitzat en un lloc habilitat de l'Àrea de Serveis de la Pau de Sangonera La Seca, donada la perillositat que comportava la circulació del vehicle, més quan transportava 40 passatgers.

De la mateixa manera, efectius del Sector de Trànsit de Múrcia van romandre durant el temps de la intervenció atenent i tranquil·litzant els passatgers de l'autobús, als quals se'ls va informar de la situació, tot i les dificultats derivades de la barrera idiomàtica ja que cap d'ells parlava espanyol.

L'actuació va culminar quan els agents van localitzar una empresa de Molina de Segura que va desplaçar un autobús amb el qual els viatgers, poc abans de les 20.00 hores, van poder continuar ruta fins a la seva destinació.

El delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques, amb taxes superiors a 0,60 mil·ligrams / litre, es troba recollit a l'article 379 del Codi Penal i pot ser castigat alternativament amb penes de presó de 3 a 6 mesos, multa de 6 a 12 mesos, o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies i en qualsevol cas amb privació de dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per temps superior a 1 i fins a 4 anys.