L'atac informàtic a Telefónica no té conseqüències pels clients i usuaris de la companyia, segons ha destacat la companyia. El virus detectat en els ordinadors podria tractar-se del denominat 'ransomware', un programa informàtic que infecta i bloqueja els arxius i sistemes d'una empresa i demana una compensació econòmica a canvi per alliberar-los.

Telefónica ha recalcat que es tracta d'ordinadors de la xarxa corporativa i que a cap moment s'ha vist afectat el negoci de la multinacional, amb la qual cosa es descarta que l'atac afecti als usuaris d'Internet.

L'informàtic Chema Alonso, un dels responsables de seguretat de Telefónica, ha publicat diversos missatges en el seu compte de Twitter en els quals qualifica de "exagerada" l'alarma generada:

El Centro Criptólogico Nacional, dependent del CNI, ha informat a través de la seva pàgina web que els sistemes afectats són els següents: Microsoft Windows Vesteixi SP2, Windows Server 2008 SP2 and R2 SP1, Windows 7, Windows 8.1, Windows RT 8.1, Windows Server 2012 and R2, Windows 10 i Windows Server 2016.

Així mateix, recomana " actualitzar els sistemes a la seva última versió" o " parchear" mitjançant els diferents mecanismes que ofereixi Microsoft.