Una nena de 16 mesos està ingressada a l'Hospital Central d'Astúries després d'haver-se empassat un tros d'haixix quan es trobava sola a casa amb el seu pare. La petita va arribar al centre sanitari fa uns dies - "quatre o cinc" segons fonts mèdiques- i va haver de ser atesa a l'uci pediàtrica, on se li va practicar un rentat d'estómac i se li van aplicar les cures necessàries per eliminar els efectes de la ingestió de la droga. La nena a hores d'ara es troba estable i ja ha estat traslladada a la planta de l'àrea de pediatria del centre sanitari, on està fora de perill.

Però la gravetat del succés encara es va veure multiplicada ahir arran d'una multitudinària baralla que van protagonitzar les famílies dels pares del nadó davant de l'edifici d'Hospitalització, quan els dos clans van coincidir en el complex sanitari per visitar a la nena.

La baralla s'hauria originat quan el pare de la petita -que té 22 anys i respon a les inicials R. S. G. li va propinar "una bufetada" a la seva parella -J. J. S., de 19 anys- davant la presència d'alguns dels seus familiars, que van saltar a defensar-la i es van trobar amb la resposta de l'altra família. No en va, el jove va acabar detingut per un presumpte delicte de violència de gènere després de ser denunciat per la seva dona i ahir va passar la nit a la comissaria. Fonts coneixedores del cas asseguren que R. S. G. ja comptava amb antecedents per diversos episodis de violència contra la seva parella.Intervenció policial

Els guàrdies de seguretat de l'HUCA van tractar inicialment de separar les famílies, però davant la gravetat dels fets van decidir trucar a la policia. Fins al lloc es van desplaçar amb celeritat fins a cinc cotxes patrulla i quatre motos amb efectius de la Policia nacional i local. Amb l'aparició dels agents, es va acabar la batussa.

L'hospital també ha posat en marxa un protocol de seguretat i ha restringit les visites al nadó per evitar nous altercats entre les famílies dels seus pares. D'altra banda, des del primer dia en què la nena va arribar a l'hospital, i donada la gravetat de la situació i l'evidència de maltractament a la nena, els Serveis Socials del Principat d'Astúries van intervenir i han iniciat una investigació que podria acabar amb la retirada de la custòdia de la petita als seus pares.