26 de abril de 2017
26.04.2017

Proposen ampliar a quatre mesos pagats el permís de paternitat

La Comissió Europea vol que la baixa es pugui agafar fins que el fill compleixi 12 anys i sigui intransferible entre els progenitors

26.04.2017 | 15:34
Un pare amb el seu fill.

La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres una nova proposta de directiva sobre conciliació laboral que ofereix permisos de paternitat i maternitat pagats de fins a quatre mesos. La baixa serà individual, per cada progenitor, de manera que no s´hagin de repartir entre ells els dies, i es podrà agafar des del moment del naixement fins que el fill compleixi els 12 anys. Així mateix, la CE estipula que els pares tindran dret a un permís de 10 dies laborables durant el naixement del fill. La iniciativa pretén incentivar que els homes assumeixin més responsabilitats en la cria dels fills i fomentar, també, que les dones no es vegin perjudicades a nivell de feina pel fet de començar una família.

Actualment, la bretxa salarial entre homes i dones és del 16,3%, un percentatge que, des de Brussel·les, atribueixen a les dificultats que moltes mares pateixen per conciliar la vida familiar i laboral. A més, la diferència entre homes i dones que treballen és del 11,6% a la UE, un percentatge que arriba al 30% quan es comptabilitzen només les famílies amb fills de menys de 6 anys.

La proposta de la Comissió Europea també inclou un permís de cinc dies l´any en cas de malaltia d´un familiar, i estipula que els pares i mares amb fills menors de 12 anys tindran el dret a demanar condicions laborals flexibles, com horaris reduïts o teletreball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho