Nombrosos militants del PSOE i polítics de diversos partits s'han congregat al carrer Ferraz de Madrid per acomiadar Carme Chacón.

A la seva arribada a la seu socialista, el cotxe fúnebre amb les restes de l'exministra ha estat rebut amb aplaudiments pels militants i simpatitzants socialistes, alguns amb una rosa vermella a les mans, que feien cua a la porta per donar-li un últim adéu.

Al vestíbul de la seu del PSOE s'ha col·locat una gran fotografia amb la imatge somrient de la socialista catalana. Al costat de la foto, s'ha posat un gran ram de roses vermelles i una taula amb dos llibres de condol perquè els assistents li donessin un últim adéu.

Per la capella ardent ha començat a passar una nodrida representació de càrrecs polítics i institucions, entre ells l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, l'exsecretari general socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, l'expresident del Congrés José Bono, i nombrosos exministres socialistes que van ser els seus companys de gabinet com Juan Fernando López Aguilar, José Blanco, José Bono, Valeriano Gómez, Elena Salgado, Miguel Ángel Moratinos, Beatriz Corredor, Antonio Camacho i Trinidad Jiménez, que no podia contenir les llàgrimes.

També s'han acostat a la capella ardent dels actuals titulars de Defensa, María Dolores de Cospedal, i Interior, Juan Ignacio Zoido, així com representants de Ciutadans -el seu secretari general, José Manuel Villegas, i el seu dirigent catalana Inés Arrimadas-; el conseller català de Territori, Josep Rull, i el diputat del PDeCAT Ferran Bel.

L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, un dels primers a arribar a la seu socialista per donar l'últim adéu a Carme Chacón, l'ha ha descrit com "una gran amiga, una lleial companya i exemplar servidora pública".

Al vestíbul de la seu socialista, visiblement emocionat, Zapatero ha expressat el seu "dolor" per la desaparició d'una dona a la qual va convocar per convertir-se en la primera ministra de Defensa de la història d'Espanya.

"Queda en la meva memòria i en el meu record, sobretot, l'afecte i l'afecte tan generós que sempre em va regalar", ha relatat l'expresident socialista, que ha explicat que ell sempre li recordada la seva ja famosa frase "Capità, mani ferms" , pronunciada per primera vegada per una ministra i que, ha postil·lat, "ja és història del nostre país".

"Des d'aquí li vull dir allà on estigui que seguirem ferms, que seguirem ferms en els valors que ella va defensar en les causes de la igualtat per les quals ella va lluitar i en l'enteniment aquí, a Catalunya ia Espanya", ha agregat.

José Luis Rodríguez Zapatero també ha remarcat que per a ell va ser "un honor" i un "orgull" comptar amb la seva amistat i compartir una trajectòria de "tants anys", així com que formés part "brillant i exemplarment" dels seus governs.

Per la seva banda, Rubalcaba ha afirmat que l'exministra "era molt jove per morir", i l'ha recordat com "una dona molt intel·ligent, molt treballadora, molt valent i molt compromesa".

"La mort sempre és un assumpte horrible, però quan qui mor té 46 anys hi ha un punt d'injustícia que el converteix en alguna cosa més horrible encara", ha declarat Rubalcaba, que en el seu dia va competir amb Chacón per la secretaria general socialista.