La Junta de Castella i Lleó ha retirat la tutela dels seus dos fills bessons, nascuts el 14 de febrer a Burgos, a una dona de 64 anys que els va concebre mitjançant inseminació artificial a EUA, ja que a Espanya està prohibit, i que ja va perdre la custòdia d'una filla anterior que va gestar amb 58.

Els serveis socials de la Junta tutelen des d'ahir als bessons, nen i nena, de la dona de 64 anys, M.I.A, natural de Palacios de la Serra (Burgos), en detectar "cert risc" per a la seguretat dels menors, segons fonts d'aquest departament.

La gerent de Serveis Socials de la Junta a Burgos, Maria Paniego, ha explicat que van començar a supervisar el cas de la dona quan es van assabentar, a través dels mitjans informatius, del naixement dels nens al febrer.

La Junta ja li havia retirat la custòdia de la seva filla més gran - que ara té sis anys- fa dos anys, després de detectar-se un cas de "desemparament". La menor resideix ara fora d'Espanya, a Canadà, amb familiars de la mare.

En aquest últim embaràs, la dona va donar a llum en la Clínica privada Recoletas de Burgos després d'haver estat inseminada artificialment a Estats Units. Però ja li havien retirat la tutela d'una altra filla anterior per "atenció deficient", segons els propis Serveis Socials de la Junta de Castella i Lleó.

Després de la nova gestació, en aquest cas de bessons, durant el temps que mare i fills van estar a l'hospital de Burgos els Serveis Socials es van coordinar amb el centre sanitari per avaluar si estava en condicions d'assumir la nova responsabilitat.