28 de març de 2017
28.03.2017
40 Años
40 Años

Els senadors es pugen un 1% el sou i aproven la mateixa pujada per als funcionaris

La mesura afectarà als aproximadament 3,5 milions d'empleats públics que hi ha a Espanya

28.03.2017 | 19:05
Imatge del Senat.

El Govern ha decidit fixar en un 1% l'augment dels salaris dels aproximadament 3,5 milions d'empleats públics existents a Espanya, segons figura en la modificació del Pressupost del Senat aprovada aquest dimarts.

En concret, la Mesa del Senat ha acordat incorporar al projecte de Pressupost del Senat per a aquest exercici l'increment de l'1% en les retribucions de senadors i personal que presta servei a la cambra alta, que va ser "decidit per la Taula General de Negociació de les Administracions Públiques ".

El Senat ja va aprovar el seu pressupost el passat 21 de març, si bé el Govern li ha sol·licitat que actualitzi els seus comptes per incorporar un increment salarial de l'1% acordat en el marc de la Taula General, on es fixa la pujada salarial de tots els empleats públics.

En qualsevol cas, el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha convocat oficialment per a aquest dimecres a la tarda la Taula General de Negociació de les Administracions Públiques, en la qual tancarà de forma definitiva amb sindicats, comunitats autònomes i la FEMP les xifres de la convocatòria d'oferta d'ocupació pública (OEP) per 2017 i l'increment de salari dels empleats públics per a aquest exercici.

En l'última reunió celebrada dimecres passat en el marc de la Taula General, fonts sindicals van assenyalar que la negociació estava "encallada" en matèria salarial, ja que els sindicats consideren que l'augment de la retribució dels empleats públics hauria de ser, com a mínim , superior a l'IPC de 2017, que l'Executiu preveu que se situï en l'1,2%.

Els sindicats reclamen al Govern la recuperació del poder adquisitiu dels empleats públics perdut durant els anys de crisi, després de la baixada del 5% aprovada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero el 2010 i la congelació dels mateixos a l'any següent, el 2011 , i durant tota la legislatura de Mariano Rajoy.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho