El cervell de Gürtel, Francisco Correa, s'ha negat aquest dijous a declarar davant del jutge que investiga la caixa B del PP, José de la Mata, però li ha transmès que la seva voluntat és col·laborar amb la justícia, davant la qual cosa el magistrat li ha manifestat la seva disconformitat perquè ho està fent "a la carta".

Correa ha comparegut davant De la Mata com a imputat en el cas dels anomenats papers de Bárcenas, que es va reobrir quan estava pendent de judici després de les declaracions del líder de la xarxa en el macrojudici de Gürtel, quan va revelar que va fer de mitjancer en el pagament de comissions del 3% al PP per part de grans constructores a canvi d'adjudicacions públiques.

Aquesta vegada, però, i per indicació del seu advocat Juan Carlos Navarro, s'ha limitat a acollir-se al seu dret de no declarar. Ni tan sols ha volgut ratificar les seves revelacions en el judici i no ha donat per tant cap detall sobre aquestes intermediacions que va confessar.

S'ha dirigit al jutge, al fiscal Antonio Romeral i als advocats presents en la declaració i després de dir que no respondria perquè ja ho va fer durant les 15 hores que va declarar en el judici i que no tenia res més a afegir , ha assegurat que la seva voluntat és seguir col·laborant en les peces de Gürtel pendents de judici com la de la visita del Papa a València i altres que ha dit ja no recordar en quin està.

Davant aquesta aparent contradicció, De la Mata li ha replicat que aquesta col·laboració la fa llavors "a la carta" i li ha recordat que la de la caixa B és una peça que sorgeix del cas Gürtel.