Els guàrdies mediambientals abatran al corb que i els últims dies ha causat la mort de sis xais en l'explotació ramadera de José Luis Pascual Pordomingo, en Tudera de Sayago. Així ho confirmava ahir el delegat territorial de la Junta de Castella i Lleó a Zamora, Alberto Castro, qui assegurava que la guarderia ja s'ha posat en contacte amb l'afectat.

Una parella de guàrdies visitava l'explotació en el matí d'ahir, però segons ha pogut saber aquest diari no van abatre el còrvid, sinó que es van limitar a instal·lar un canó que simula el so d'un tret cada set segons per comprovar si dissuadeix les aus de seguir picant als bens, tot i que el ramader dubta de la seva eficàcia.

El delegat descarta que la Conselleria de Medi Ambient vagi a indemnitzar el ramader per les pèrdues sofertes fins a la data, com succeeix quan és el llop el qual mata a les explotacions, perquè "el corb no és una espècie protegida". No obstant això, tampoc està classificada com a espècie cinegètica, per això "el que fa la Junta de Castella i Lleó és, si té una notificació d'un excés de població o d'atacs continuats el que fem és matar-los".