22 de febrer de 2017
22.02.2017
40 Años
40 Años

L'inici d'any més sagnant en violència de gènere de l'última dècada

En menys de dos mesos, 14 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles

22.02.2017 | 18:11

En menys de dos mesos, en el que va d'any, 14 dones han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles, una xifra que fulmina les pitjors dades i converteix l'inici d'any en el més sagnant en violència de gènere de l'última dècada .

La violència masclista deixa, a més, un nadó mort a mans del seu pare amb l'única finalitat de fer mal a la seva mare, i cinc nens orfes (no s'inclouen els majors de 18 anys).

Després de confirmar-se aquest matí la mort de la dona de 91 anys que va ser agredida amb una arma blanca pel seu marit a Villanueva del Fresno (Badajoz) el passat diumenge, la xifra de mortes per violència masclista s'eleva a 14.

I encara està per confirmar si les morts de dues dones a València estan relacionades amb la violència masclista, de moment les seves exparelles estan detingudes.

"El masclisme no s'acaba exclusivament amb diners, sinó que s'acaba amb unitat, amb coordinació, amb educació i amb sensibilitat social", ha dit avui la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, durant la sessió de control al Govern.

Ha reiterat que "acabar amb la violència de gènere és una responsabilitat de tots i per tant aprovar els pressupostos del 2017 seria també una responsabilitat de tots", ha emfatitzat.

El PSOE ha condemnat els últims assassinats de dones succeïts a Redondela (Pontevedra) i la localitat barcelonina de Santa Perpètua de Mogoda, així com les morts en estranyes circumstàncies de les dues dones a València.

La responsable de l'àrea d'Igualtat de la Comissió Gestora, Soraya Vega, ha traslladat, en nom del PSOE, el seu condol i solidaritat als familiars i amics de les víctimes.

La dirigent socialista ha subratllat que cal "combatre la violència masclista que no cessa amb tots els mitjans possibles, a més de amb noves mesures", perquè "un país decent com el nostre no pot tolerar" aquesta situació.

La responsable d'Igualtat del PSOE ha urgit a les formacions polítiques "a reforçar la unitat perquè en el Pacte d'Estat s'incrementin els mitjans, es recuperin efectius, s'intensifiqui la prevenció i es millori la lluita contra la violència de gènere".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho