Un jove de 17 anys d'edat va ser detingut aquest diumenge a Durango (Biscaia) com a presumpte autor d'un delicte de lesions, després d'agredir el passat dia 10 de febrer a un ertzaina, que es trobava fora de servei, que li havia cridat l'atenció per fumar un porro i que va haver de ser ingressat en un centre hospitalari amb un traumatisme cranioencefàlic i sengles fractures en un canell i un dit.

Els fets van tenir lloc cap a les vuit del tarda de dijous, dia 10, a Amorebieta. Un ertzaina fora de servei, acompanyat de la seva parella, va observar que un jove estava amb una noia fumant un porro.

L'ertzaina li va cridar l'atenció, sent respost pel jove amb insults i amenaces contra la seva integritat, contra la de la seva família i, fins i tot, contra la seva vivenda, procedint, a continuació, a agredir a l'agent a cops de puny. Seguidament, tant el menor com la jove que estava amb ell es van donar a la fuga a la cursa.

Una ambulància va traslladar l'agent ferit a l'Hospital de Galdakao, on va ser assistit d'un traumatisme cranioencefàlic i fractures en un canell i en un dit, de les que va ser intervingut quirúrgicament.

L'Ertzaintza va iniciar les indagacions per identificar l'agressor i, cap a les deu de la nit d'aquest passat diumenge, es va procedir a la detenció a Amorebieta del suposat autor, un menor de 17 anys d'edat. L'arrestat, que ha estat posat en llibertat, s'ha de presentar davant la Fiscalia de Menors.