El Consell Ciutadà estatal de Podemos, màxim òrgan entre assemblees, ha aprovat aquest dissabte el nou disseny de la seva executiva, en la qual el nucli dur de Pablo Iglesias ocupa els llocs clau i només hi ha tres integrants del sector 'errejonista', segons confirmen a EFE fonts de la formació estatge.

El nucli dur d'Iglesias, del qual a més d'Irene Montero formen part dirigents com Pablo Echenique, Rafael Mayoral, Joan Manuel del Olmo i les diputades Glòria Elizo, Noelia Vera o Sofia Castañón, assumiran els llocs clau en l'executiva del partit.

Aquesta és la proposta que Iglesias plantejarà avui al Consell Ciutadà, reunit a Madrid, i que també contempla que Íñigo Errejón sigui rellevat per Irene Montero com a portaveu al Congrés.

Errejón, Candidat d'Podem a la Comunitat de Madrid

El fins ara número dos i portaveu de Podemos al Congrés ha optat per no allargar la batalla interna un cop que les seves tesis polítiques van ser derrotades a Vistalegre II i ha pactat amb Pablo Iglesias concórrer com a candidat a la Presidència de la Comunitat de Madrid.

Errejón ha estat substituït en el càrrec de portaveu parlamentari per Montero i els 'errejonistas' han vist minvada considerablement la seva influència en la direcció i en l'executiva.

Així serà la nova executiva

La nova executiva encapçalada per Pablo Iglesias estarà composta per 14 secretaries -segons confirmen fonts de podem-; les més importants en mans del sector 'pablista', que va sortir victoriós a Vistalegre II; i desapareix la Secretaria Política que dirigia Íñigo Errejón, que passa a ser responsable de l'Anàlisi estrètegic i canvi polític.

L'acord del Consell Ciutadà sobre la composició i repartiment de funcions en l'executiva té el vistiplau de tots els sectors del partit.

A més d'Errejón, romanen també Pau Bustinduy que repeteix com a responsable d'Internacional; i Auxiliadora Honorato, que ocuparà la nova Secretaria d'Administracions Públiques.

En el nou Consell de Coordinació o executiva, hi ha majoria de dones. Irene Montero assumeix la nova Secretaria d'Acció al Congrés i portaveu, substituint en aquest càrrec a Errejón, que ha rebutjat ocupar el càrrec de portaveu adjunt que fins ara exercia la propia Montero.