Un home de 27 anys amb antecedents per violència masclista ha matat avui la seva filla de tan sols un any tirant-se amb ella des d'una finestra de l'hospital La Paz de Madrid després de discutir amb la seva parella i mare de la nena, a la qual ha etzibat: "et donaré on més et fa mal".

El succés ha passat cap a dos quarts del matí a l'Hospital Infantil La Paz, pertanyent al complex hospitalari del mateix nom, i en el qual acabava de rebre l'alta la petita, que va néixer de manera prematura i ara havia estat ingressada per un problema cardíac, segons fonts de la investigació.

El pare i la mare han acudit a l'habitació de la nena, situada en una primera planta però amb una alçada equivalent a un quart pis -uns 12 metres- perquè l'edifici té diverses altures.

Per causes que s'investiguen, la parella ha començat a discutir i el pare li ha dit a la mare: "Et donaré on més et fa mal", segons han sentit alguns treballadors, que han entrat per veure què passava.

En un moment donat l'home ha saltat per la finestra amb la nena agafada en braços i han caigut a un estret pati interior de l'hospital, en el qual hi ha un petit jardí i tanques.

Tots dos han patit politraumatismes i han entrant en parada cardíaca de la qual han estat atesos per diversos metges del centre, que després de 45 minuts de maniobres de reanimació no han pogut salvar-los la vida, segons Emergències Comunitat de Madrid 112.

La mare de la menor, espanyola, ha hagut de ser atesa per una crisi d'ansietat.

El mort és Vladimir V., xilè de 27 anys, que té diversos antecedents policials, un d'ells per maltractament sobre una dona diferent a la seva parella actual i mare de la nena morta.

El Jutjat d'Instrucció 46 de Madrid, en funcions de guàrdia, ha procedit a l'aixecament dels cadàvers poc abans del migdia i ha obert sengles procediments contra l'home per assassinat i suïcidi, han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) .

No obstant aquests procediments s'han d'arxivar a l'extingir-se la responsabilitat penal de l'agressor, mort.

La finestra de l'habitació 207, per la qual s'han precipitat les víctimes, s'obre amb una clau mestra que té el personal de l'hospital, però en el moment del succés estava oberta, segons han precisat a Efe fonts de la investigació.

Durant el matí d'avui el succés ha estat el tema de conversa entre el personal del centre, sorprès pel que ha passat i que no ha volgut fer declaracions sobre el que ha passat a la premsa.

Des de 2013 han estat vint-i-els menors assassinats per les parelles o exparelles de les seves mares, set d'ells en fase d'investigació, una xifra a la qual avui se suma la bebè morta a La Paz.