04 de gener de 2017
04.01.2017

Només un de cada deu espanyols estudia idiomes

Després de l'anglès, el francès i l'alemany, l'idioma més estudiat pels espanyols és l'italià

04.01.2017 | 15:28

Només un de cada deu espanyols major de 18 anys estudia en l'actualitat algun idioma estranger, tot i que gairebé el 95 per cent d'ells admet conèixer una altra llengua.

Són dades del Baròmetre de desembre del CIS -publicat avui-, basades en 2.466 entrevistes realitzades a majors d'edat d'ambdós sexes.

El 87,4% dels enquestats ha respost que no a la pregunta de si està aprenent ara algun idioma estranger i, de l'11,4% que ha respost que sí, la majoria (77,9%) està estudiant anglès, llengua seguida pel francès (11%) i l'alemany (7,8%).

El motiu principal pel qual els espanyols estudien una llengua estrangera és perquè creuen que ho necessiten per al seu treball (61,2%) mentre que un 26,3% ho fan perquè els agrada aprendre idiomes.

No obstant això, entre els quals asseguren que parlen algun idioma, només el 19,4% afirma no tenir cap dificultat per mantenir una conversa informal en anglès (19,3% en francès) i únicament el 28,4% (27,3% en francès) diu que pot realitzar compres, preguntar una adreça o consumir alguna cosa en un bar o restaurant.

De fet, l'enquesta posa en relleu que un 59,8% dels espanyols no parla ni escriu ni llegeix l'anglès i un 78% tampoc en francès.

Tot i això, gairebé un 70% assegura no haver-se sentit perjudicat o en una situació de desigualtat al llarg de la seva vida laboral o en els seus estudis per no parlar un idioma estranger.

D'altra banda, gairebé el 40% dels enquestats creu que el sistema educatiu espanyol dóna "poca" o "cap" importància a l'estudi d'idiomes estrangers enfront d'un 54,8% que considera que se li dóna "molta" o "bastant ".

Entre les assignatures que els enquestats considera que tenen més importància en la formació d'una persona, l'anglès ocupa el segon lloc després de les matemàtiques.

Només el 30% dels enquestats pel CIS assegura tenir fills i la majoria (72,6%) els porta a un centre públic i han valorat l'ensenyament d'idiomes que reben com a "molt bona" ??o "bona".

Encara que per perfeccionar els idiomes, més de la meitat dels pares envien durant un any als seus fills a un país estranger i com a segona opció trien contractar classes particulars en una acadèmia o amb un professor.

Respecte al nivell d'idiomes dels progenitors dels enquestats, una àmplia majoria (87,6% dels pares i 90,1% les mares) no parlen o parlaven cap idioma estranger.

D'altra banda, després de l'alemany, l'idioma més estudiat pels espanyols és l'italià (2,8%), gairebé a l'una amb el japonès (ho aprèn el 2,1%), seguit de l'àrab (1,4% ) i del xinès i rus (tots dos amb un 1,1%).

Entre els espanyols que parlen algun idioma estranger, gairebé la meitat (47,4%) ho ha après a l'escola oa l'institut; un 23,5% amb professor particular o en una acadèmia i el 11,2% mitjançant una estada fora d'Espanya.

Únicament per al 17,4% dels enquestats el coneixement dels idiomes és l'aspecte més important per trobar feina, ja que situen l'experiència professional o la formació acadèmica per sobre d'ells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho