Els espanyols consideren que saber idiomes avui en dia té entre “molta importància” i “força importància”, segons el baròmetre del CIS del desembre. Un 64,1% dels enquestats ha considerat la primera opció davant d’aquesta pregunta, i un 30,6% la segona. Així doncs, el 94,7% dels enquestats donen gran importància a aquest tipus de formació. En paral·lel, el baròmetre posa de manifest que per als espanyols el sistema educatiu dona “força importància” a aquesta qüestió, opció que ha aconseguit un 38,7% de les respostes. Un 35,9% dels enquestats considera que se n’hi dona poca. El mateix baròmetre indica que un 27,7% dels espanyols parla i escriu en anglès, davant del 59,8% que ni el parla ni l’escriu. El segon idioma estranger més parlat és el francès, amb un 9% de les respostes.

Altres dades sobre els idiomes que ha recopilat l’enquesta del CIS indiquen que el 47,4% dels espanyols que parlen anglès l’han après a l’institut o al col·legi, mentre que un 23,5% l’han après amb un professor particular o en una acadèmia especialitzada. Un 11,2% més l’han après gràcies a estàncies a l’estranger.

Pel que fa a les màximes preocupacions dels espanyols, la primera continua essent l’atur, amb un 74,7% de les respostes. La segona preocupació és la corrupció i el frau (36,7%) i la tercera els problemes d’arrel econòmica (24,7%). Els polítics en general, els partit i la política ocupa el quart graó de la llista de preocupacions dels espanyols amb un 22,1% de les respostes i en cinquena posició apareix la sanitat amb un 13,7%.

Finalment, pel que fa a l’organització territorial de l’Estat, un 37,8% dels enquestats es decanta per un model amb comunitats autònomes com l’actual, un 18% preferiria un Estat amb un únic govern central sense autonomies i un 14,4% voldria un Estat en què les comunitats autònomes tinguessin més autonomia que en l’actualitat.