La jutge ha deixat en llibertat sota fiança de 25.000 euros a la conductora francesa que va matar un policia quan circulava èbria a la carretera vella de Sineu a mitjans de setembre. Com a mesura cautelar li prohibeix sortir de Mallorca sense la seva autorització i li ordena comparèixer cada 15 dies en seu judicial, a més de retirar-li el permís de conduir. La magistrada del jutjat d'instrucció número 2 d'Inca valora el temps transcorregut des del sinistre i els 51.585 euros que l'acusada ha consignat per a una futura indemnització a la família de la víctima per considerar que el risc de fuga s'ha atenuat.

La sospitosa va ingressar a la presó el 15 de setembre, un dia després de l'accident mortal, acusada d'homicidi imprudent i delicte contra la seguretat viària. El cotxe que conduïa va atropellar a l'agent de la Policia Local de Palma Biel Llull quan circulava en bicicleta costat del seu fill de 8 anys als afores de Sineu. La dona, una francesa que passava uns dies de vacances amb la seva parella a l'illa, va quadruplicar la taxa màxima d'alcoholèmia i va admetre que havia begut vi i herbes abans del sinistre.

El seu advocat, Manuel Vich, va sol·licitar fa unes setmanes la seva posada en llibertat al·legant que no hi ha risc de fuga. El lletrat va argumentar que la dona ha ingressat en el compte del jutjat 51.585,70 euros, mostrant així la seva voluntat de reparar el dany causat i assumir la seva responsabilitat. A més, ha assenyalat que tot i tenir la residència habitual a Marsella, l'acusada ha fixat un domicili estable a Mallorca, on la família de la seva xicota resideix des de fa 40 anys, per la qual cosa el seu arrelament a l'illa és "molt estret". També va apuntar que tot i la gravetat dels delictes imputats, la pena imposada pot entrar en l'àmbit de la suspensió de la condemna.

La fiscalia no es va oposar a la sortida de presó de la dona, si bé ha reclamat diverses mesures cautelars. Entre elles, una fiança de 25.000 euros, l'obligació de comparèixer al jutjat un cop al mes i la retirada del carnet de conduir durant un any. El ministeri públic va coincidir amb la defensa en què els diners consignats disminueixen el risc de fuga, encara que va considerar que no té arrelament a l'illa.

El lletrat de l'acusació particular, Diego Wencelblat, va demanar que la sospitosa seguís empresonada. Va argumentar que el penediment de l'acusada i el temps que ha estat presa no són motius suficients per deixar-la en llibertat, i ha apuntat que la condemna podria ser de fins a cinc anys, el que impediria aplicar la suspensió de la condemna.

Risc de fuga atenuat

En el seu acte, la magistrada conclou que les circumstàncies han variat des que van ocórrer els fets i la sospitosa va ingressar a la presó. "La consternació i el dolor no són elements que justifiquin una mesura tan severa com és la privació de llibertat", argumenta la jutge. Considera que els diners consignat per l'acusada en concepte de reparació del dany, en cas de condemna es destinarien a indemnitzar els familiars del policia mort, no elimina el risc de fuga però el atenua.

Per evitar que la dona eludeixi l'acció de la justícia, la magistrada considera que són suficients una sèrie de mesures cautelars. Així, fixa una fiança de 25.000 euros, li prohibeix sortir de Mallorca sense autorització judicial expressa i l'obliga a comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes i a comunicar tots els canvis de domicili. A més, li retira indefinidament el permís de conduir i ordena a la Prefectura de Trànsit que ho deixi sense efecte i no expedeixi cap duplicat. També ordena que es comuniqui a la forces i cossos de seguretat de l'Estat la prohibició de sortir de l'illa que pesa sobre l'acusada.

La víctima de l'atropellament, Biel Llull, tenia 44 anys, residia a Sineu i prestava servei a la Policia Local de Palma des de l'any 1992. Hi havia iniciat la seva carrera professional com a policia de barri i va passar després per la Unitat Motoritzada. Des de 2002 estava destinat a la Unitat de Vehicles Accidentats, que s'encarrega de la investigació de sinistres de trànsit. Llull tenia un fill de vuit anys i la seva parella estava embarassada de cinc mesos.