D'un sol cop de puny, el va deixar estès al carrer, en plena vorera de la cèntrica plaça de Santa Isabel de Múrcia. Passava el diumenge a la tarda, davant la mirada de diversos vianants, la majoria dels quals van continuar el seu pas. D'altres, però, van gravar l'agressió en vídeo amb els seus telèfons mòbils, i aquestes imatges ajudaran ara a la Policia a aclarir un succés que s'ha saldat ja amb la detenció de tres homes.

Agents de la Policia Local de Múrcia van detenir a la tarda de diumenge tres homes -un algerià de 41 anys, un altre espanyol de 28 anys i el tercer búlgar, de 40 anys- presumptament implicats en l'agressió de la qual va sortir mal parat un jove -de 28 anys i veí d'Alcantarilla, que ahir era a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Verge de l'Arrixaca, amb pronòstic greu.

Un d'ells va quedar en llibertat aquest dilluns després de prestar declaració davant la Policia Nacional, mentre que els altres dos passaran previsiblement a disposició judicial pròximament, segons han informat a Europa Press fonts pròximes a la investigació.

En concret, la Policia Nacional imputa un delicte de lesions als tres individus. El presumpte autor material del cop seria el búlgar, que no va ser arrestat en el lloc dels fets, sinó que es va presentar hores després a comissaria. No obstant això, quan va arribar va dir que ell no sabia res i que no va participar en els fets. Un dels tres detinguts ha quedat en llibertat després de prestar declaració davant la Policia Nacional, mentre que els altres dos passaran previsiblement a disposició judicial pròximament.

Els fets van passar cap a les set de la tarda, a la Plaça Santa Isabel de la capital murciana. Una unitat policial que es trobava realitzant un servei de control de locals va ser requerida per diversos testimonis dels fets, que van explicar que hi havia un home estirat a terra després de ser agredit per diverses persones.

Un cop allà, els agents van sol·licitar l'assistència d'una ambulància, ja que el jove es trobava inconscient, a causa del cop de puny que li havien propinat, per sorpresa i per l'esquena, tres homes, segons va explicar llavors l'acompanyant de la víctima. L'agredit presentava lesions de caràcter molt greu al cap, en concret al clatell, on va rebre l'únic cop.

Gràcies a la col·laboració d'una dona que va gravar amb el seu telèfon mòbil l'agressió es va poder identificar els sospitosos.

El presumpte autor material del cop treballa de porter en una bar, encara que en aquest moment, apunten des del pub, no estava treballant. Des d'aquesta empresa van deixar clar que condemnen la violència, de manera que aquest home serà acomiadat, cosa que ja està en tràmit.

Han apuntat que el que ha passat va ser «una conducta individual d'aquesta persona» i en absolut representa al pub. «El més important és la salut del noi», van subratllar.