El pare de la nena Nadia Nerea, Fernando Blanco, va insistir aquest divendres davant del jutge, abans de ser traslladat a la presó, que va invertir els donatius rebuts per curar la seva filla en tractaments convencionals o alternatius, encara que no va aportar la documentació que podrien justificar aquestes despeses.

"Fernando no ha pogut presentar justificants perquè el van detenir -els Mossos d'Esquadra-, van intervenir el seu domicili i van recollir tota la informació", ha assegurat l'advocat de la família de la menor, Alberto Martín.

En declaracions als periodistes, Martín ha explicat que el pare de Nadia Nera va donar "explicacions dels ingressos i les despeses, i ha dit on s'han destinat i on no. Per a ell, és absolutament innocent ja que diu que totes les quantitats rebudes han estat destinades a tractaments convencionals o alternatius en benefici de la nena". El pare de la menor va tornar també a defensar que la nena té una malaltia rara documentada i que és "greu".

Després de prendre declaració als pares de la nena, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell va acordar aquest divendres l'ingrés a presó de Fernando Blanco i va retirar la pàtria potestat i la custòdia a la mare, Marga Garau, que ha quedat en llibertat amb càrrecs.

En els dos actes, el jutge conclou que els pares van incórrer en una "clara utilització" dels donatius, que van arribar als 918.000 euros des del 2008, per costejar el seu "alt nivell" de vida.

L'advocat dels pares ha assegurat que recorrerà la privació temporal de la pàtria potestat de la mare en considerar aquesta mesura "una barbaritat" perquè entén que perjudica especialment a la nena, que estarà sota la custòdia d'una tia materna que viu a Mallorca, però que ha viatjat aquest cap de setmana a Lleida per recollir a la menor.

El lletrat ha explicat a més que els pares de la menor van acudir fa uns dies al banc per començar a tornar els diners rebuts com a donatius, cosa que van fer fins que el jutge va bloquejar el compte.

Segons el jutge, de l'estudi dels comptes de la parella es desprèn una "clara utilització d'aquests per costejar la vida dels investigats", ja que són "constants" els càrrecs per conceptes ordinaris com ara supermercats, ferreteries, grans centres comercials, viatges, hotels, restaurants, botigues d'electrònica, comerç electrònic, alarma del domicili o despeses de telefonia.

Mentrestant, Fernando Blanco ha passat la seva primera nit a la presó de Ponent de Lleida.