El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha reaccionat amb tristor a la mort de la senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberà, i, en declaracions a Rac1, ha demanat que es faci "una reflexió", afirmant que "l'acarnissament polític ha de tenir determinats límits". El popular ha explicat que dimarts mateix els seus companys del PP es van estranyar en no veure Barberà a la compareixença del president espanyol, Mariano Rajoy, al Senat.

Albiol creu que "no seria tant agosarat" vincular la mort de Barberà a la pressió que ha rebut. El líder del PPC, ha definit Barberà com "una persona d'una edat avançada que s'ha vist en mig d'una gran pressió social" i que, a més, "se l'ha matxucat excessivament" pels diversos casos de presumpta corrupció que l'envoltaven a ella, al PP valencià i al seu exgrup de govern municipal.

Per últim, Albiol ha criticat l'actitud dels diputats de Podem al Congrés que no han volgut assistir al minut de silenci per la mort de Barberà. "Em sembla una canallada. És una senyora que ha estat en política molts anys i si posem en una balança la seva trajectòria no té color. Mereix una mica més de respecte. Em sembla absolutament fora de lloc", ha sentenciat Albiol.