El president del Govern, Mariano Rajoy, ha comunicat a José Manuel García-Margallo que no seguirà al capdavant del Ministeri d'Afers exteriors. Jorge Moragas es perfila com el seu substitut. Tampoc continuarà Jorge Fernández Díaz com a ministre de l'Interior. El nom que més sona per a aquest departament és el de Luisa Fernanda Rudi.

Rajoy ha cridat a alguns dels seus actuals ministres al Palau de la Moncloa per comunicar-los personalment la seva decisió abans d'anunciar públicament la composició del seu nou Executiu.

Rajoy comunicarà aquest dijous al Rei Felipe VI la composició i estructura del seu nou Govern, en un despatx en el Palau de la Zarzuela que s'ha fixat a les 18.00 hores. Està previst que a partir de les 19.00 hores s'informi públicament d'aquest organigrama, bé via comunicat o en compareixença en Moncloa.

La major part dels contactes que ha realitzat Rajoy són converses telefòniques, si bé les fonts consultades ha assenyalat que en alguns casos el president ha volgut comunicar la seva decisió en persona als ministres afectats.

Decrets aquesta tarda

Els nomenaments i arquitectura del nou Govern que va a donar a conèixer Mariano Rajoy aquesta tarda vindran acompanyats dels seus respectius decrets, que es publicaran aquest divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Així, fonts de l'Executiu han indicat a Europa Press que s'espera un decret relatiu a l'estructura del nou Govern, un altre sobre les funcions de la Vicepresidència o Vicepresidències i un altre amb els nomenaments dels ministres.