El Sindicat d'Estudiants ha tornat a convocar a l'alumnat a una vaga el proper dia 24 de novembre per protestar contra les proves finals d'ESO i Batxillerat, conegudes com a revàlides, i ha demanat una reunió amb el ministre d'Educació en funcions, Íñigo Méndez de Vigo. "Les revàlides no s'han retirat i continuem la lluita i la mobilització una vegada i una altra, les vegades que siguin necessàries", ha destacat avui als mitjans la secretària general del Sindicat d'Estudiants, Ana García, a la porta del ministeri.

"Si el govern no retrocedeix aquest curs serà un curs de moltes vagues i mobilitzacions perquè no ens quedarem de braços creuats" perquè "les revàlides franquistes ataquen els fills de les famílies treballadores" i només serveixen "per segregar" l'alumne amb més dificultats i amb menys mitjans per seguir estudiant, ha argumentat. "La derogació de la primera a l'última lletra del decret de les revàlides és el que demanem els estudiants", ha continuat García, qui ha qualificat d'"engany" l'anunci del govern sobre una demora en el caràcter acadèmic d'aquestes proves.

García, que ha rebutjat "tot tipus de proves externes per segregar des d'edats primerenques", ha recordat que ja se sabia que aquest curs les proves de quart d'ESO i segon de Batxillerat no compatrien per obtenir el títol corresponent de final d'etapa. "Cridem tots els joves a tornar a sortir en contra de les revàlides i de la Lomce", ha emfatitzat García, que ha ressaltat l'"èxit" de la vaga i de les manifestacions del passat 26 d'octubre.

El Sindicat d'Estudiants ha cridat a la resta de la Plataforma Estatal per l'Escola Pública (formada per sindicats de docents com CCOO, UGT i Stes i els pares de la Ceapa, entre uns altres) a convocar de forma conjunyeix la nova vaga. Així mateix han demanat a Units Podem -"els únics aliats que tenim ara mateix al Parlament"- recolzament en la lluita contra les polítiques educatives "neofranquistes".

A més, el Sindicat d'Estudiants ha anunciat la petició d'una reunió amb Íñigo Méndez de Vigo perquè "concreti" com derogar les revàlides, la Lomce i les "retallades" en educació. Sobre la trobada que van mantenir amb el ministre fa unes setmanes en el Ministeri al costat d'altres organitzacions estudiantils -a petició de Méndez de Vigo per parlar d'un pacte educatiu-, García ha recordat que llavors es van aixecar de la taula.