29 de setembre de 2016
29.09.2016
40 Años
40 Años

L'Executiva de Sánchez aprova les primàries el 23 d'octubre i avança el Congrés al 12 i 13 de novembre

Convoca el Comitè Federal per aquest dissabte

29.09.2016 | 14:53

L'Executiva de Pedro Sánchez –integrada pels membres que no van dimitir aquest dimecres- ha acordat el calendari del pròxim Congrés. Segons les dates anunciades, implica celebrar unes primàries al partit pel 23 d'octubre –com va anunciar Sánchez- i avançar el Comitè Federal extraordinari del partit pel dia 12 i 13 de novembre, en comptes de fer-lo, com havia apuntat Sánchez abans de la crisi, a la primera setmana de desembre. En un comunicat que ha fet públic després de la reunió de l'Executiva del partit, els socialistes també convoquen un Comitè Federal que haurà de donar el tret de sortida d'aquest procés pel pròxim dissabte 1 d'octubre. Aquesta reunió de dissabte, on estan convocats els prop de 300 membres del Comitè, serà un dels escenaris de la batalla que mantenen els afins a Sánchez i els crítics, que no reconeixen la legitimitat de la direcció actual.

El calendari establert s'obre aquest 1 d'octubre al Comitè Federal i estableix que el termini de recollida d'avals per a les primàries es farà entre el 2 i l'11 d'octubre. La proclamació dels candidats es farà -segons aquest calendari- entre el 12 i el 13 d'octubre i la campanya de les primàries entre el 13 i el 22 d'octubre.

Tal com volia Sánchez, el dia 23 d'octubre, en quatre setmanes, se celebraran les primàries per a l'elecció del secretari general del partit –on es presentarà Sánchez- i els resultats s'anunciaran el 24 d'octubre.

A partir d'aquest punt es posarà en marxa ja la maquinària del Congrés Federal extraordinari que ha d'escollir la resta de membres de la direcció. Les agrupacions i congressos provincials elegiran els seus delegats entre el 4 i el 6 de novembre, i el Congrés tindrà lloc els dies 12 i 13 de novembre.

Tot plegat s'ha de ratificar a la reunió del Comitè Federal de dissabte, on la direcció inclourà com a únic punt de l'ordre del dia aquest calendari. Els crítics, però, podrien forçar una votació sobre la continuïtat de Sánchez si presenten una petició per incloure la moció de censura a l'ordre del dia. Necessitarien primer la signatura d'un terç dels membres del Comitè Federal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho