El candidat del PP a les eleccions gallegues, Alberto Núñez Feijóo, i el del PNB en les eleccions basques, Iñigo Urkullu, han revalidat les seves respectives majories en els comicis autonòmics celebrats aquest diumenge en ambdues comunitats i podran seguir governant.

Amb el 96,88 % escrutat, Feijóo aconsegueix 41 escons, tres més de la majoria absoluta, la tercera consecutiva que aconsegueix. Per la seva banda, amb el 99,8% escrutat, Urkullu aconsegueix 29 escons i podria sumar majoria absoluta bé amb el PSE o amb el PP, que han aconseguit cadascun nou escons.

Tots dos candidats han complert així les expectatives i han deixat les novetats per als partits que s'han quedat per darrere.

País Basc

A Euskadi, amb el 100 % dels vots escrutats, PNB guanya les eleccions al Parlament basc en aconseguir 29 parlamentaris, dos més que fa quatre anys mentre que EH Bildu és la segona força amb 17, encara que perd quatre representants i Elkarrekin Podem irromp en la Càmera basca amb 11.

Per la seva banda, el PSE-EE perd set escons i es queda amb nou, mateixa xifra que el PP que també aconsegueix nou, un de menys que fa quatre anys. Per la seva banda, Ciutadans no obté representant.