Rita Barberá ha presentat la seva renúncia com militant del PP però no ha dimitit com a senadora després de que ahir el Tribunal Suprem s'obrís una causa contra ella per suposat blanqueig de diners del grup popular a l'Ajuntament de València a través d'operacions conegudes com a "pitufeo ", suposadament realitzades quan era alcaldessa d'aquesta vila.

El PP va deixar la decisió de dimitir de Rita Barberá en mans de la pròpia senadora, després que el Tribunal Suprem decidís investigar-la per suposat blanqueig.

L'acte del Suprem es va conèixer ahir, en el mateix dia en què el Senat començava a constituir les seves comissions, i encara que l'exalcaldessa de València formava part de dues -la constitucional i la d'economia- es va excusar i va decidir no acudir a la Cambra Alta i ocupar-se del estudi de l'escrit de l'Alt Tribunal.

El Suprem investigarà a la senadora valenciana del PP per suposat blanqueig de diners per part del grup popular a l'Ajuntament de València, mitjançant operacions financeres conegudes com "pitufeo", que consisteix a 'netejar' grans sumes en petites quantitats.

Davant la nova situació processal de Barberà, diversos dirigents del PP al Senat es van afanyar a aclarir que era ella qui havia de pronunciar-se sobre la seva dimissió, i el seu company i expresident valencià Alberto Fabra va arribar a manifestar que confiava que estigués "a l'altura de les circumstàncies ".