13 de setembre de 2016
13.09.2016
40 Años
40 Años

"No em van deixar alletar-lo, no em van deixar acariciar-lo, ni tenir-lo", es lamenta la mare biològica

Carta oberta de María José Abeng Ayang, la mare del nen acollit fins als 4 anys per una família valenciana

13.09.2016 | 13:20
"No em van deixar alletar-lo, no em van deixar acariciar-lo, ni tenir-lo", es lamenta la mare biològica

Sóc espanyola, encara que la meva pell sigui negra. Vaig néixer a Guinea, i vaig venir amb la meva família a Espanya a l'edat de dos anys, acompanyada de la meva mare i les meves dues germanes. La meva mare va venir a buscar un futur millor per a les seves filles, i així vaig créixer jo a Espanya pensant que havíem arribat per fi al nostre país, al somni promès.

Vaig anar al col·legi aquí, vaig fer les meves amigues, el meu món i em vaig creure europea. I dic això perquè, evidentment, la meva mare no tenia el mateix concepte (les nenes guineanes no surten de casa, se'n van a dormir a les 7 de la tarda, i no van al parc soles amb les seves amigues). Així que als 11 anys, creient-me la reina del món, i abans de res europea, jo no podia "permetre", que, la meva mare decidís que havia de anar a dormir d'hora o que no podia posar-me una roba determinada, entre moltes altres coses, perquè repeteixo, JO ERA EUROPEA.


Així que un dia, vaig tenir la "meravellosa" idea (recordin que tenia 11 anys) d'acudir a la caserna de la Guàrdia Civil, perquè diguessin a la meva mare que jo no era guineana. Però no va ser així. Des de la Guàrdia Civil, es va avisar als Serveis Socials del Principat d'Astúries, i aquí va començar una història que no sé molt bé com descriure. Potser la paraula exacta sigui "l'infern". Potser jo havia mort i havia anat directament a l'avern sense passar pel purgatori. A partir d'aquest mateix dia, em van ingressar en un centre d'acollida. I encara que la meva mare, va lluitar i va lluitar per treure'm del centre només era una "pobra" dona guineana, que vivia entre Suïssa, (lloc on treballa el meu pare com a enginyer), Espanya, i Guinea.

El meu somni europeu va quedar relegat a viure en un centre d'acollida. Les meves idees de "princesa" es van esfumar i negant la meva responsabilitat personal i atribuint tots els meus mals a la meva mare. La necessitat de justificació de tot el que m'estava passant, em va fer arribar a interpretacions distorsionades de la realitat i crear-me un món paral·lel per no patir. Un món de fantasia i il·lusió propi d'una nena, on somiava que un príncep blau venia a rescatar-me, lluitava contra els dracs malvats que m'havien tancat i vivíem feliços i menjàvem perdius per sempre. Però en aquest punt, em vaig quedar embarassada amb 14 anys, estant ingressada al centre d'acollida, d'una persona que ni era príncep, ni era blau, tot el contrari. Ni tan sols vaig saber que estava embarassada, perquè per aquell temps el príncep havia desaparegut, i jo ja havia decidit salvar-me sola. Als 7 mesos d'embaràs, en una visita de cap de setmana a casa meva, la meva mare es va adonar que la meva panxa no era normal, i em va obligar a fer-me una prova d'embaràs.

Què curiós que els Serveis Socials, que volien protegir-me de la meva pròpia mare, (recordi que per ingressar-me en un centre de menors, se m'havia declarat en desemparament), no poguessin protegir-me ells d'un embaràs, i ni tan sols s'adonessin que, una vida creixia dins meu.

Des d'aquest moment, quan la meva mare es va enfrontar als dracs demanant explicacions de l'embaràs, se'm va dir molt cordialment que el nen anava a ser donat en adopció. Perquè sí, si era un home i es diria Juan Francisco Abeng Ayang. Vaig passar aquella nit, empassant-me la meva pròpia estupidesa, i suplicant a "qui fos", Déu, la Verge o tots Sants que no el deixés marxar del meu costat, perquè jo, ja l'estimava, perquè un sentiment nou havia nascut dintre meu, perquè donaria la meva pròpia vida per aquest nen que portava dins, i perquè vaig descobrir que com més estimes, més pots estimar. Vaig començar a recontextualitzar el temps, el lloc i la intenció, i a sentir que ja no necessitava "aconseguir" res. Ja ho tenia tot. I em vaig sentir feliç com mai, per portar aquest nen a les entranyes.

Però aquesta idea no va agradar a qui m'havia desemparat emparant-me, ni entrava en els seus plans, que jo pogués parlar més del compte, i molt menys que em quedés amb el meu fill, així que com més aviat es desfessin del mateix, molt millor. No fos cas que jo destapés el que no convenia, o "la guineana" de la meva mare pogués fins i tot demanar responsabilitat patrimonial de l'Administració Pública. Així que, quan van començar els assistents socials i els educadors a "intentar" convèncer-me que el meu fill HAVIA DE SER donat en adopció, vaig fugir d'Espanya sola, embarassada de set mesos i mig cap a Guinea, ajudada per un oncle meu.

Vaig quedar-me a Guinea, durant mes i mig, tant de bo mai hagués tornat. Però l'advocat de la meva mare em va convèncer perquè tornés, sota la pressió que podria causar-li problemes legals a la meva mare, i amb la premissa que mai permetria que em traguessin al meu fill.

I vaig tornar. I em vaig posar de part. I em van fer una cesària, el dia 4 de juny de 2012 i ni tan sols em van deixar veure el meu fill. El van treure de l'hospital al dia següent, mentre jo em vaig quedar set dies. No em van deixar alletar-lo, no em van deixar acariciar-lo, ni tenir-lo. Ningú em deia on era, només que el donarien en adopció. Em vaig passar set dies plorant sense parar, i quan vaig sortir de l'hospital vaig tornar a "el meu centre d'acollida". Juan Francisco, en canvi, ja estava en un altre centre d'acollida. Ni tan sols ens van deixar estar junts. Em van programar unes visites un dia a la setmana durant una hora, i encara que la meva mare el dia 22 de juny va començar a iniciar accions legals, jo em sentia summament desprotegida per l'Administració, que precisament era qui havia de protegir-me.

Als sis mesos em van reduir les visites, a una hora al mes, i al cap de tres mesos van suspendre totes les visites. Ja no volia ser europea, només volia estar amb el meu fill. Em sentia tan "desemparada en el meu desemparament", què vaig pensar que Déu m'havia abandonat, i que ja no necessitava ajuda de ningú, perquè només jo podia ajudar-me.

Em vaig fer un inventari interior, i encara que semblava que el meu món s'havia paralitzat, vaig treure forces per recórrer des de l'any 2012, totes i cadascuna de les resolucions de la Conselleria, buscant lletrats d'ofici, que actuaven com a defensors judicials, (cal recordar que jo tenia 15 anys, i seguia tutelada), arribant a judicis, on es dictaven sentències en contra meva, per l'únic motiu que jo era menor, i estava sent tutelada.

La meva mare per la seva banda, va començar la seva pròpia guerra particular contra l'Administració Pública, convertint-se en una "àvia molesta", que presentava escrit rere escrit i recurs després recurs.

Escolti'm bé, no ho facin mai. No molestin a l'Administració Pública. No molestin aquells a qui paguem els sous. No incomodin a aquells que hem votat, i que estan per defensar els nostres interessos. No ho facin mai, o els dracs es tornaran contra vosaltres. Digueu el bé que fan la seva feina. així els anirà molt millor. Confiïn en la meva experiència.

I prova del que fins aquí he escrit, copio literalment, una contestació que em va donar l'any 2013 per la Cap de la Secció de Centres de Menors del Principat d'Astúries, (hi ha moltes com aquesta) perquè vostès observen i llegeixin : (Si algú vol llegir més hi ha unes quantes tan "agradables" com aquesta:

«Així mateix se't va parlar que hi ha un conflicte d'interessos en aquesta administració pública que no pugui defensar el dret legítim de JUAN FRANCISCO a tenir uns pares i no créixer en un centre i, el teu dret com a mare a tenir relació, encara que sola, sense suports que et permetin conviure amb familiars i, en un centre de protecció, motius pels quals no tens capacitat per assumir la seva criança. És per aquest motiu pel qual t'han nomenat una defensora legal, en concret, la lletrada .., perquè exerceixis el teu dret a valorar què fer i, si ho desitja recórrer la Resolució de 5 de febrer de 2013 d'Inici d'Acolliment preadoptiu en Família Aliena (la còpia s'adjunta).

També hi ha la possibilitat, encara que no estiguis d'acord amb l'acolliment preadoptiu del teu fill, que no recorris a l'entendre que el millor per al teu nadó és tenir uns pares que li puguin donar tot el que tu voldries però no estàs en condicions de donar-li i, que t'acomiadis arribat el cas de JUAN FRANCISCO ».

El meu món es va ensorrar. Durant mesos, vaig caure en una profunda depressió, més quan advocat després advocat, cap aconseguia vèncer el drac gegant.

Van ser anys de baralles en tribunals, de tancar-me la porta als nassos, d'incomprensió, de crueltat despietada. I els dic: No. Mai he begut, com s'ha atrevit a dir el Sr. Vila, mai he fumat, mai m'he drogat, ni mai m'han maltractat. Aquí està el meu cos per fer-me les proves que considerin. No em van treure EL MEU FILL per tenir mala vida Quina mala vida podria haver tingut interna en un centre d'acollida amb 14 anys? Es van preocupar a canvi de si el pare, era al mateix centre? Si pertanyia a aquesta Administració que intentava tapar el sol amb un dit, donant al meu fill en adopció per així fer callar a una pobra nena guineana? Tranquil Drac. El meu fill no té pare. Té mare, i sóc JO.

Però Déu, és gran, i mai ens falla. I a mi em va posar un àngel en el meu camí. La meva advocada, Nieves Ibáñez Mora, qui per primera vegada es va interessar per el meu cas, i es va passar nits i nits en blanc, estudiant aquell expedient enrevessat, descol·locat i sense principi ni fi. I després de dos nous judicis i dos anys nous anys de lluita, l'Audiència Provincial d'Oviedo, amb el suport de TRES PERITS (dos psicòlegs, Elena Aza, Don Carlos Castellanos i una treballadora social), va estimar l'aberració que s'havia fet amb mi des que em van privar del meu fill. Sí Sr. Vila, no menteixi més. TRES PERITS, NO UN COM VOSTÈ VA EXPLICANT. La sentència està a disposició de qui vulgui llegir-la, perquè és demolidora respecte a l'Administració pública, i del tracte que es em va donar pel que fa al meu fill.

No entraré Sr. Vila, en la doble moral de representar mares biològiques per recuperar als seus fills, i ara curiosament el cas contrari. Tampoc en els llibres que vostè escriu, sobre el mal funcionament del sistema, i els nens robats. Però no permetré, una difamació més, per la seva part.

Pel que fa a que el meu fill necessitava una adaptació abans de ser entregat, estic totalment d'acord. Per això, després de dilatar el procés de lliurament dia rere dia, el Jutjat va instar el lliurament el dia 8 d'agost d'aquest any, assenyalant un acoblament proposat per la Conselleria d'Astúries, des del dia 3 al 8. I allà ens vam veure la meva advocada i jo el dia 2 d'agost a València, perquè el dia 3 no es presentessin els pares d'acollida. Tampoc ho van fer ni el 4, ni el 5, ni el 6, ni el 7 ni el dia 8 (dia en què van acudir des d'Astúries tres tècnics de la Conselleria de Serveis Socials d'Astúries a València, per acudir al lliurament i es van anar com van venir). Cada dia, era una tortura, com si em clavessin un punyal al centre del cor. Vaig discutir fins i tot amb la meva advocada, qui em relegava a la calma i jo només podia pensar on estaria el meu fill. Ens vam quedar a València, la meva advocada i jo fins al dia 12, suplicant una resposta, i una mica de pietat. Però ens vam tornar 14 hores en tren fins a Astúries, amb el cotxe de la Patrulla Canina que havia comprat per al meu fill, un munt de tortugues Ninja, (que no van parar de sonar a les 14 hores de viatge), i el cor trencat, a més de la incertesa de si els pares d'acollida havien desaparegut per sempre i mai tornaria a veure el meu fill. Ni una sola paraula d'alè va haver per la seva banda, ni un mínim de compassió.

Buscats els pares d'acollida per les forces de seguretat, per al compliment d'una sentència (que dic jo, que les sentències han de ser complertes per tots, com jo les vaig complir en el seu moment, des de quan em van denegar des de les visites fins a l'última resolució judicial), i constant els pares d'acollida oficialment com "desapareguts", es va dictar pel Jutjat una ordre de "recerca i localització" dels mateixos.

Localitzats els pares d'acollida per la Guàrdia Civil, el 5 de setembre (gairebé res oi, només un mes en el qual jo vaig creure morir d'angoixa pensant en què mai tornaria a veure el meu fill, que s'havien anat d'Espanya, i milers de coses més que van passar pel meu cap), la meva advocada es va posar en contacte amb el Sr. Vila, per realitzar un pla d'adaptació, des del dia 7 de setembre (que jo, em vaig tornar a personar a València), fins el dia 12. Però no. No podia ser així. Els pares d'acollida es van negar, instant-los com a últim dia la Guàrdia Civil el dia 12, o si escau procedir a la seva detenció.

I ara vénen vostès a fer tot aquest circ mediàtic, el dia 12, a la caserna de la Guàrdia Civil, amb ambulància, manifestació, mentides, calúmnies i difamacions quan jo podia haver instat la seva detenció, negant a això per entendre el seu propi dolor?

I em trobo que tota la premsa, televisió nacional i privada parlen de mi, sense saber el que ha passat, el que he passat, i sense contrastar els fets, guiats únicament pel que diuen els pares d'acollida, que estaven legalment desapareguts?

I surt a Televisió Espanyola, el Sr. Fernando Onega, suplicant justícia, en una televisió que paguem tots els espanyols? Justícia per a qui? I quin sentit de la justícia mou a aquests pares, el seu interès o el del menor? No és potser l'interès fonamental de qualsevol persona, el conèixer i estar amb la família d'origen? Justícia per a qui, repeteixo? Justícia, només si els afavoreix si no els afavoreix, se salten la llei, la sentència sense més i desapareixen? Quina justícia està demanant qui incompleix la justícia?

Què fosc rerefons mediàtic amaga "el meu cas", que s'ha fet notícia a nivell nacional, com si parléssim d'una qüestió d'interès nacional? Es preocupa algú d'investigar si hi ha més casos com el meu, de negligència de l'Administració Pública, o de quin procediment es realitza per donar als nens en acollida, o com es trien els pares d'acollida? Vostès saben la quantitat de persones que s'han posat en contacte amb mi, per patir un cas semblant al meu? Es preocupa algú d'això?

Quins contactes tenen vostès, per arribar a nivell nacional, i què tots els mitjans de comunicació donin la notícia de manera esbiaixada? ¿Fer més mediàtic encara al Sr. Vila? Defensem els interessos d'un nen, o volem guanyar nous casos per al despatx, i més diners per embutxacar ?. A què respon aquesta manipulació de l'opinió pública, més quan en aquest país parlar és gratis?

Aquesta és la meva història. La meva trista història documentada, i que l'Audiència Provincial va saber valorar, amb un expedient de molts folis, i SI. Juan Francisco Aben Ayang, és el meu fill. Encara que s'em privés d'estar amb el mateix durant quatre anys, ÉS EL MEU FILL. No sóc alcohòlica, ni drogoaddicta, ni tan sols fumo. No em maltracten ni m'han maltractat mai, com vostè, Sr. Vila, gosa dir. No em van treure al meu fill per portar mala vida, perquè jo era una nena custodiada, que vivia en un centre d'acollida.

És que algú ha preguntat per què la Conselleria en abús permanent del seu dret, enviament després de la sentència a la policia a casa meva, per preguntar a tots els meus veïns, si la meva parella em maltractava? Per què després de dictar sentència al meu favor, em segueix la Policia i va a on jo estudi? Creuen que vaig seminua pel carrer i que bec alcohol? Ja està bé, per Déu. I si begués alcohol quan surto, que no és el cas, perquè a més no m'agrada l'alcohol, què? Tinc 19 anys, sóc major d'edat i fins ara, no he tingut al meu fill amb mi. ¿Cap de vosaltres beuen quan surten? Em van a demonitzar per això? Més quan és incert.

Difamar en aquest país, sembla que resulta gratuït de moment. Només sóc una noia espanyola d'origen guineà, que JA NO VOL SER EUROPEA, i que l'únic que desitja és estar feliç amb el seu fill. Fill, que té una família, uns avis, uns oncles, uns cosins, i sobretot una mare. I el meu fill, no es diu Joan (en valencià), ni Xuanín en asturià. Es diu Juan Francisco.

Només tinc 19 anys, però la vida m'ha forjat en la lluita amb dracs. He plorat en aquests quatre anys, tant !!! que de vegades pensava que no tindria més llàgrimes per plorar la resta de la meva vida. Em vaig equivocar, Sr. Vila. Avui veient les seves calúmnies, he tornat a plorar. Plorar de ràbia, impotència €. Preguntant-me el per què de tant dolor cap a mi i cap a la meva família. I d'alegria, de molta alegria en abraçar de nou al meu fill (que per cert, és igual que jo € fins té les mateixes dents separats que jo)

No sóc jo qui ha iniciat això. No sóc jo en qui han de bolcar la seva ràbia, la seva tristesa i la seva impotència. Jo no els vaig donar el nen en acollida. A mi, m'ho van arrabassar. No sóc jo, qui els ha posat en aquesta situació. Només sóc una mare que ESTIMA per sobre de tot al seu fill. Que no ha deixat de lluitar per ell, des del mateix moment en què vaig saber m'ho volien arrabassar o creu que em va ser fàcil fugir a Guinea embarassada, amb 14 anys, perquè no m'ho traguessin ?.

El que està clar és que no renunciaré al meu fill, ni ara ni mai. Si no hagués arribat a recuperar-lo. Li buscaria quan tingués 18 anys. I Què creu que opinaria Juan Francisco, quan conegui tota la meva història, tota la meva lluita contra els dracs ?.

Gràcies a tot aquell que s'ha detingut a llegir la meva història. I per Déu, abans d'opinar, coneguin la veritat.

P.D: El nen està bé. Tranquil com sóc jo, i com és ell. Respectin-nos i deixin-nos gaudir el que se'ns ha denegat pel drac en aquests quatre anys. Gràcies.

María José Abeng Ayang.-

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho