06 de setembre de 2016
06.09.2016

La fiscal general avisa que actuarà a Catalunya si no es respecta la Constitució

Madrigal ha advertit davant el Rei del "total menyspreu a l'ordenament constitucional" dels independentistes

06.09.2016 | 19:25
La fiscal general avisa que actuarà a Catalunya si no es respecta la Constitució

La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha alertat avui davant el Rei del "total menyspreu a l'ordenament constitucional" que es planteja des d'alguns sectors independentistes catalans.

Madrigal s'ha pronunciat així en el seu discurs de presentació de la Memòria de la Fiscalia General de l'Estat 2015, pronunciat en l'acte d'obertura de l'Any Judicial que ha tingut lloc avui al Tribunal Suprem sota la presidència del Rei Felip VI.

"En un escenari polític i social incert com el que vivim, i davant el desafiament a l'Estat de Dret que amb total menyspreu a l'ordenament constitucional es planteja des de sectors independentistes, convé mantenir la integritat de la consciència intel·lectual, tal com ha fet el Constitucional en la sentència de 2 de desembre de 2015 ", ha assenyalat la fiscal general.

L'esmentada sentència anul·la per unanimitat la resolució independentista del Parlament de Catalunya perquè, com ha dit la fiscal general, la construcció de l'Estat de Dret "mai pot produir-se al marge de la llei i els procediments legals establerts".

"Alguns invoquen la democràcia i la llibertat per a proposar l'incompliment de les lleis i la desatenció a les llibertats de tots que són l'essència mateixa de la democràcia", ha afegit Madrigal, per a qui aquest plantejament suggereix que "determinats usos de la llibertat poden suposar un perill per a la democràcia ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho